Hirdetés
Hirdetés
Felhívás!

Fekvőrendőrt kérnek a lakók

Fekvőrendőrt kérnek a lakók Kovászna megye

A sepsiszentgyörgyi József Attila utca lakói fekvőrendőrt kérnek utcájukba, mert elviselhetetlennek tartják, ahogy a száguldó kamionok miatt rázkódnak a házaik. Kérésüket Kolcza István EMNP-s helyi tanácsos tolmácsolta a városi tanács legutóbbi ülésén.

Hirdetés
Hirdetés

Kolcza István, akit a környékbeliek bíztak meg képviseletükkel, Tóth-Birtan Csabához fordult a kéréssel, illetve azzal a 18 lakos által aláírt és a múlt szerdán iktatott petícióval, amellyel a helyzet orvoslását kérik. Az utcabelieknek a nagy teherforgalom okoz gondot, főleg az estefele Előpatak felől nagy sebességgel a városba beereszkedő kamionok, amelyek jócskán túllépik a sebességhatárt. Az ott lakók ilyenkor kisebb földrengés élményét élhetik át.

Teleki László szemerjai lakos részt vett a tanácsülésen is, hogy személyesen is előadhassa panaszukat. Nézetében a forgalom elterelése is jó megoldás is lenne, de egy fekvőrendőr telepítése a Büdöskút fölé könnyebb megoldásnak ígérkezik. Így az autók döccenése sem zavarna senkit.

– A közeljövőben olyan szerencsében lesz részük a József Attila utca lakóinak, hogy nekifognak előbb – akár már a jövő héten, ha megkapnak egy utolsó engedélyt – a Gyár utca, majd a Cigaretta utca javításának, és a munkálatok idejére a nagy teherbírású járműveket már Földvárnál elterelik – válaszolt az alpolgármester. Tudatta, hogy megvan a terve egy terelőútnak is, mely kizárná a teherforgalomból a József Attila utcát, de ez még a távoli jövő. Mivel a lakóknak most kell azonnal kivitelezhető megoldás, a Büdöskútnál lefektetendő fekvőrendőr javaslatát már a héten a szakbizottság elé terjesztik és megoldják – biztatta a jelen levő panaszost Tóth-Birtan Csaba.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2022. augusztus 30., 18:23
    ÉRTÉKELÉS: 1

    A fekvőrendőr alkalmazása sima sebességcsökkentésre enyhén szólva bunkóság, de kezd szentgyörgyi specialitás lenni. Ezeket legfeljebb gyalogos átjáróknál érdemes használni, mert egyébként csak növelik a káros anyagok kibocsátását. Nem utolsó sorban a városrendészetnek illene tudnia Kökényes utcai fekvőrendőr esetét, ahol maguk a lakók kérték annak a felszedését, mert a nagy a teherbírású járművek hatalmas rengést generáltak az ezeken való áthaladáskor, még nagyobb károkat okozva a közeli házakban.