Felhívás!

Fejlemények a sepsiszentgyörgyi kórházból

Fejlemények a sepsiszentgyörgyi kórházból Kovászna megye

Telefonos sajtótájékoztatón számolt be András Nagy Róbert kórházmenedzser a történésekről.

Az igazgató elmondta: tegnap este 9-kor egyik nőgyógyászaton dolgozó munkatársuk – ebben a helyzetben szabályok tiltják mit és hogyan mondjanak, ezért így kell nevezni – tesztje pozitív lett.

Ettől kezdve intézkedéseket foganatosítottak, így a sürgősséget már 21.15 perckor felfüggesztették és a nőgyógyászati-patológiai betegek fogadásával együtt  átirányították Kézdivásárhelyre. Öt perc alatt leértesítették a megye összes kórházát, hogy további átirányítások lesznek.

A következő lépésként az osztály dolgozóit – nőgyógyászat- szülészet és neonatológia – karantén alá helyezték, az ott dolgozóktól pedig levették a mintát és várják az eredményeket. Annak függvényében, hogy milyen eredmény lesz, otthoni karanténba küldtek mindenkit a következő 14 napra.

Ami a bennfekvő  betegeket illeti jelenleg egy szülő nő, 8 nőgyógyászati sürgősséggel bennfekvő nő, 13 anyuka és 17 gyerek van az osztályon. Egy  konzílium után, amennyiben a fertőző osztály ovosa úgy értékeli, hogy szükséges,  tesztet végeznek rajtuk. Abban az esetben, ha ez nem indokolt, akkor otthoni karantéba kerülnek. Jelen pillanatban azonban a kórházban maradnak – hangsúlyozta András Nagy Róbert. 

A betegeket gyorsan átirányították egy másik kórházba, amellyel már korábban is volt egy egyezmény a kézdi és kovásznai kórházzal, a jelenlegi járványügyi helyzet tükrében pedig  aktiválták az egyezséget. Azért küldték Kézdivásárhelyre a betegeket, mert az az egyetlen kórház, ahol nőgyógyászati ügyelet működik – emelte ki az igazgató. 

Ma reggeltől teljes epidemiológiai ankétot végeznek az ügyben, ez folyamatban van. Ez legalább két napot vesz majd igénybe, ezalatt a kontaktokat is feltérképezik, bevonva a közegészségügyi hatóságot is. Az igazgató azt javasolja mindazoknak, akik tudják magukról, hogy érintkeztek ezekkel az emberekkel, önként vonuljanak vissza 14 napos karanténba. Ugyanakkor telefonáljanak a közegészségügyhöz, akár többször is. 

-Nem kell bepánikolni, nem megszokott helyzet, de aggodalomra nincs még ok. Jelen pillanatban nincs szó arról, hogy az egész kórház karantén alá kerüljön. Szerencse az, hogy az orvosnő folyamatosan védőmaszkot hordott az idő alatt, míg a kórházban dolgozott. Kellemetlen a helyzet, mert a tevékenységet befolyásolja, de , ha higgadtan kezeljük, túljutunk rajta és minden jó lesz – mondta András Nagy Róbert. 

A kórház tevékenysége folytatódik, meghozták a fertőtlenítési intézkedéseket, a sürgősség működik, a műtőblokk és intenzív osztály működik – ilyen egyelőre nem merült fel, hogy a kórház bezárjon. Jelenleg 21 kórházi alkalmazott van karantéban az egészségügyi intézményben, várják az eredményeket és annak függvényében mehetnek majd otthoni elkülönítésbe.

A következő intézkedés, amit meghoznak az lesz, hogy a személyzetet folyamatosan monitorizálják, követik őket és a megfelelő tesztelési folyamatba mindekit bevonnak, aki érintett és kapcsolatba került a nőgyógyászattal. 

 

 

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
  • User
   Dátum: 2020. március 22., 20:43
   ÉRTÉKELÉS: 11

   Kérdezem én ,hogy ha Pistabácsi virus gyanus akkor is diplomát követeltek vissza ,vagy vasvillát ,ne itélj ,hogy ne itéltess.Az orvos is ember ,joga van szabadsághoz ,te aki itélkezel bíztos vagy ,hogy nem vagy fertőzött ?Szerintem az embereket az irigység és a gyülölet öli meg .

   • User
    Dátum: 2020. március 23., 10:25
    ÉRTÉKELÉS: 6

    Minden esetre felelőtlen tanult emberek is vannak de akkor mit vàrunk màsoktòl ha olyanok követnek el büntetendő hibàkat akik nek ovniuk kellene az emberisèget hol az igazsàg?hogyan nem vonult az ilyen karantènba?hiàba ovjuk akkor magunkat ha ott ahol gyogyitani kellene onnan irtanak,fèl az ember korhàzba menni jaj Istenem mi lesz az emberekkel

 • User
  Dátum: 2020. március 22., 17:08
  ÉRTÉKELÉS: 19

  Arrol volt szo az ilyeneket bezarjak ok kivetelek?Veszelybe sodortak anyukakat pici babakat oszt ennyi?Tanult emberek es nincs annyi eszuk mint egy tyuknak Na igy bizd magad ezeknek a kezukre megdoglessz az biztos Kivancsi vagyok a tovabbi fejlemenyekre hazugsagokra mert az lessz boven gondolom

 • User
  Dátum: 2020. március 22., 19:38
  ÉRTÉKELÉS: 21

  Az orvosnak halaszthatatlan sívakációja volt akkor amikor a járvány mâr rég Itáliában,Tirolban kirobbant
  ,azt hitte a Solvus meg a para…védettséget ad Felelőtlenül továbbadni…egy medikustól nem szándêkos emberölési kisêrlet!

 • User
  Dátum: 2020. március 22., 19:34
  ÉRTÉKELÉS: 19

  Ugy latszik, hozzak a formajukat a szentgyorgyi orvosok. Az egyszeru emberek megertettek, hogy otthon kell ulni es sokszor kell kezet mosni. Ez a harom BAROM olyan penzehes, hogy kepes befertozni es bezaratni egy egesz korhazat. Remelhetoleg nekik is elkeszul a dosszie es legalabb 5 evet kapnak, hogy tudjanak elgondolkozni, hogy mit tettek tudatosan.

 • User
  Dátum: 2020. március 22., 19:33
  ÉRTÉKELÉS: 19

  ”Az igazgató azt javasolja mindazoknak, akik tudják magukról, hogy érintkeztek ezekkel az emberekkel, önként vonuljanak vissza 14 napos karanténba.” KIVEL?
  “tegnap este 9-kor egyik nőgyógyászaton dolgozó munkatársuk – ebben a helyzetben szabályok tiltják mit és hogyan mondjanak, ezért így kell nevezni – tesztje pozitív lett.” JA, ÉRTEM, AZ EGYIK NŐGYÓGYÁSZATON DOLGOZÓ MUNKATÁRSSAL! VILÁGOS MINDENKINEK???

 • User
  Dátum: 2020. március 22., 23:11
  ÉRTÉKELÉS: 19

  Kedves Andraș Nagy Robert ur!!!! Ezek a szemelyek az on kedvenc partfogoltjai, ahogy olvasom a cikkeket, mert minel hamarabb el akarjak simitani ezt a felelotlen dolgot es lehetoleg tisztara mosni a hirnevuket, de egy lelkiismeretes doktorno, aki teljes lenyevel probal gyogyitani, aki mindent belead hogy munkajat jol vegezze, abbol csufot kell uzni, azzal honapokon at kell huzalkodni es minden aron megakadalyozni, keresztbe tenni neki. Gondolok itt egy lelkiismeretes reumatologus doktornore,a neve Grigore Veronica, akinek minden elismeresem!!!!

 • User
  Dátum: 2020. március 25., 9:18
  ÉRTÉKELÉS: 8

  Ugy latom mar torokul is kezdtek kommentelgetni, egyesek (lasd a nyomtatott nagybetus kommentet !). Kezdem elhinni ,van olyan is akinek az agyat tamadja meg ez a virus .

 • User
  Dátum: 2020. március 26., 7:46
  ÉRTÉKELÉS: 8

  Ajánlás: Akinek hiányzik valamelyik elemi osztályos képzése, most nagyszerűen kihasználhatja a szükségállapotból fakadó távoktatást! Logikus gondolkodásra és helyesírásra igen sokaknál, jelentős adósság mutatkozik.