Felhívás!

Koronavírus a sepsiszentgyörgyi kórházban

Koronavírus a sepsiszentgyörgyi kórházban Kovászna megye

A közösségi médiában jelentek meg hírek, miszerint több sepsiszentgyörgyi orvos koronavírus tesztje lett pozitív, és bár tünetmentesek a Kovászna megyei kormányhivatal és a közegészségügyi hatóság gyors intézkedéseket hozott az ügyben.

A COVID19 vírusfertőzés terjedésének megelőzése érdekében a prefektúra elrendelte a Dr. Fogolyán Kristóf Megyei Sürgősségi Kórház bizonyos osztályainak karantén alá helyezését. Ez azt jelenti, hogy a bennfekvő betegek a karantén ideje alatt megfigyelés alatt maradnak. A közleény hozzátette: jelenleg sem a páciensek, sem a személyzet nem tapasztalt magán tüneteket. A megyei közegészségügy begyűjtötte a tesztek elvégzéséhez szükséges mintákat, amelyeket még ma elvégeznek. 

Ugyanakkor, a sepsiszentgyörgyi kórházból a patológiai eseteket átküldték Kézdivásárhelyre, és 48 órás járványügyi vizsgálatot rendeltek el az intézményben és fertőtlenítik a teljes kórházat. 

Dr. Kelemen András, kézdivásárhelyi nőgyógyász-főorvos érdeklődésünkre elmondta: fogadják a megyeszékhelyi betegeket, mivel Háromszéken csak a kézdivásárhelyi kórház felszereltsége olyan, hogy a sürgősségi eseteket el tudják látni. Kovásznán is van ugyan nőgyógyászat, de az nincs kellőképpen ellátva. A kórház korábbi menedzsere kifejtette: reméli, hogy lesz elegendő helyük a páciensek számára.

András Nagy Róbert, a Kovászna megyei Dr. Fogolyán Kristóf megyei Sürgősségi Kórház igazgatója megkeresésünkre megerősítette a hírt, és mint mondta részletes tájékoztatást nyújtanak, amint egyeztettek az országos szervekkel. 

A Kovászna Megyei Prefektúra arra kéri mindazokat, akik kapcsolatba léphettek az elmúlt 14 napban COVID 19-cel fertőzött személyekkel,  a kórház szülészeti-nőgyógyászati osztályának dolgozóival, hogy jelentkezzenek a következő telefonszámokon:

Kovászna megyei Katasztrófavédelem: 0755-740 427

Kovászna Megyei Közegészségügyi Hatóság: 0757-354 074, 0749-038 675, 0751-297 992, 0751-041 426

Most nem segít a „hallgatás”!

Sepsiszentgyörgyön futótűzként terjed a hír – lapunk szerkesztőségét is többen riasztották –, hogy legutóbb egy orvosnál igazolták volna a koronavírus fertőzést: a híresztelések szerint a fertőződött szülész-nőgyógyász március 8-án jött haza Ausztriából, sízésből, és utána bement dolgozni. 

Lapunk egy olyan (nevét nem vállaló – név telefonszám a szerkesztőségben) családdal beszélt, akik ugyan még hatósági felszólítást eddig nem kaptak (!), de máris önkéntesen karanténba vonultak, miután megtudták, hogy olyan személlyel érintkeztek, aki március 8 után a fertőzött orvosnál járt kisebb összejövetelen.

A család kifejtette, hogy senkinek nem akarnak rosszat, de most az a legfontosabb, hogy minél hamarabb a hatóságok is közzé tegyék a fertőzött orvos nevét, hiszen aki vele érintkezett, akiket megvizsgált, azok tovább terjeszthetik a koronavírust. Egy ilyen dolgot szerintük sem nem szabadna eltussolni, elhallgatni, mert súlyos következménye lehet.

„Mi önszántunkból karanténba vonultunk, miután megtudtuk, hogy olyan személlyel volt kapcsolatunk, aki érintkezett az orvosnővel. Mindenki tegye ezt!” – biztatott a telefonon felkeresett család. Azt is megtudtuk, hogy az említett összejövetelen több orvos (nőgyógyász, szülész) is jelen volt, ők is fertőzésgyanúsak, és ennek tükrében a pácienseik is.

CIKKÜNK FRISSÜL! 

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2020. március 22., 15:50
  ÉRTÉKELÉS: 48

  Miert nem lehet kiirni a gyonyoru orvosok neveit? Joga van tudni annak a szerencsetlen betegnek aki hozza fordult bizalommal, nem beszelve a terhes anyukakrol, hogy esetleg fertozottek?!

  • User
   Dátum: 2020. március 22., 18:07
   ÉRTÉKELÉS: 5

   Kedves Olvasók! Rendkívüli helyzetben a sajtóra is rendkívüli szabályok vonatkoznak, a koronavírus-járvánnyal kapcsolatosan csak hivatalos forrásból származó információkat közölhetünk, másként lapunk, honlapunk működésének felfüggesztését kockáztatjuk. Jelen esetben, ameddig a kórház vezetősége nem hozza nyilvánosságra az érintett orvosok nevét, mi sem tehetjük azt meg. Megértésüket köszönjük!
   Székely Hírmondó

 • User
  Dátum: 2020. március 22., 16:38
  ÉRTÉKELÉS: 11

  Ere mogyak hogy a doktorok se istenek ….bisztos aba a hitbe vanak hogy ő k orvosok és nem kaphasak el a vírust egy nagy sz….Ez a még gondolatlanság 😏

 • User
  Dátum: 2020. március 22., 16:47
  ÉRTÉKELÉS: 21

  Így van. Tegyék nyilvánossá a doktornő nevét. De azt sem értem hogy a doktornő miért nem kellett karanténba vonuljon ,ha már síelni volt ???

  • User
   Dátum: 2020. március 22., 21:24
   ÉRTÉKELÉS: 10

   Ha azelőtt jött haza, mielőtt az Ausztriából hazatérők otthoni karanténba kellett vonuljanak, akkor nem volt semmi kötelezettsége. Tünetei valószínűleg nem voltak, Ausztriában március 8-án (ha tényleg akkor jött haza) 99 eset volt… mivel indokolta volna, hogy szabadság után két hétig nem megy be dolgozni?

 • User
  Dátum: 2020. március 22., 22:58
  ÉRTÉKELÉS: 9

  Február végén Velencéből jött haza munkatársunk, 1-2 napig osztotta az észt majd eltünt. Házi karanténba vonult! Ausztriából 2 hete körül jött haza valaki, ismerősei szerint azért nem látjuk mert otthon csücsül,felsőbb parancsra! 1 normális ember kerek 1 hónapja!!!nem mert volna elmenni!

 • User
  Dátum: 2020. március 22., 22:56
  ÉRTÉKELÉS: 8

  Hasonló cipőben járnak a kamion sofőrök is, őket is nyomják kifele, de hazaérkezve ködösített karantén és pár nap múlva újból fuvar!

 • User
  Dátum: 2020. március 23., 13:59
  ÉRTÉKELÉS: 1

  Szeretnem tudni mejik orvosok fertozotek mert an 9siken es 11ediken Voltam ruszu csiladoktornonel es jogom van tudni o fertozote mert csaladom van nem szeretnem lebetegiteni mindenkit