Felhívás!

Falunapok jó hangulatban

Falunapok jó hangulatban Kovászna megye

Jókedvvel, és szép, napsütéses időben vették kezdetüket szombaton délben a nagyajtai falunapok. Úgy tűnt, a jó hangulat mindenkit elárasztott, aki délben ott volt a falu központi parkjában felállított színpad előtt, melyen sorra léptek fel a meghívott műkedvelők.
Különösen hosszas tapsot kaptak a Nagyajta testvértelepüléséről, Alsónémediről érkezett, Szarka Ágnes óvónő által vezetett néptáncosok, akik fergeteges produkciót mutattak be mindenki örömére. Köszöntő beszédében Bihari Edömér, Nagyajta polgármestere is külön köszönetet mondott az alsónémedi táncosoknak, arra kérve őket, jöjjenek minél többször Nagyajtára, mert „itt van, ahol táncolni”. Az együttes vezetője megköszönte a meghívást, azt mondta, jó érzés volt számukra Nagyajtán fellépni, és megígérte, hogy lesz alkalmuk még látni őket a helyieknek.
A falunapok megnyitóján üdvözlő beszédet mondott Pánczél Károly képviselő, a Magyar Parlament Nemzeti Összetartozás Bizottságának elnöke is, beszédében megígérve, hogy jó hírét viszi Nagyajtának, az itteni erős magyar közösségnek, melynek ajándékot is hozott: egy vándorbölcsőt.
„Egy erős közösségnek a megmaradáshoz gyermekek is kellenek” – mondta Pánczél Károly, majd szólította a színpadra a nagyajtai Mihály Jánost, akinek felesége épp az első gyermekük születését várja, és átadta neki a vándorbölcsőt, megkérve a leendő apát, hogy aztán adják majd tovább azt egy másik családnak. A falunapok szombat délután további szórakoztató programokkal, vasárnap pedig könyvbemutatóval folytatódtak, erre holnapi lapszámunkban visszatérünk. <<

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.