Felhívás!

Ezúttal nem volt orrvadászat

Ezúttal nem volt orrvadászat Kovászna megye

Egyik, Erdővidéken járó olvasónk arra figyelmeztette lapunkat, hogy július 9-én, hétfőn az eső védelme alatt feltehetőleg orvvadászok puffogtattak a Bibarcfalva környékén lévő erdőkben.
Olvasónk elmesélte, hogy hétfőn délután 6 óra előtt vágott át járgányával Bibarcfalván, amikor a Barót felé vezető kijáratnál arra lett figyelmes – a leeresztett autóablakon át tisztán lehetett hallani –, hogy egy fegyver dördül el. Félrehúzott az út szélére, és tíz perc múlva újra fegyverropogást hallott a környező erdőkből: fél óra alatt összesen 3 lövés dördült el.
Gheorghe Neagu, a Kovászna megyei környezetvédelmi ügynökség igazgatója lapunk érdeklődésére elmondta, hogy tudomása szerint nincs vadászidény, és a megyei rendőrséghez irányított.
Tolvaj-Marin Nicoleta, a megyei rendőrség szóvivője kifejtette, hogy az említett napon tudomásuk szerint semmiféle riasztás, hajtás, vadászat nem volt, ahol fegyvert használhattak volna.
A szóvivő a részletekre is kíváncsi volt, hiszen, amint azt elmondta, legutóbb június 22-én kaptak el az említett helyszínen – Bibarcfalva környékén – orvvadászokat: két baróti férfi éppen járgányával szállított egy őzbakot, amikor, fél tíz körül az egyenruhások lebuktatták őket. Mint utólag kiderült, törvénytelenül lőtték le az állatot.
Végül Benkő Csaba, az 5-ös vadászterület új vadőre adott választ a „rejtélyes” jelenségre.
– Hamar útbaigazítást tudok adni! Egy mezőgazdasági területről van szó, ahol friss vetéseket védnek a madarak ellen egy időzíthető gázágyúval. Hozzám is befutott több jelzés, ugyanis a hang valóban fegyverropogásra hasonlít – magyarázta a kedélyeket nyugtatva Benkő. <<

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások