Felhívás!

Fájdalmas búcsú

Fájdalmas búcsú Kovászna megye

Tegnap a családtagok és bajtársak mellett a háromszéki Zalán apraja-nagyja is elkísérte végső útjára a szombaton tragikus hirtelenséggel és körülmények között elhunyt (a Besenyői-tóba fulladt), alig 18 éves Kuti Szilárd-Róbert hagyományőrző huszárt.

A végső búcsút venni érkező tömeg ellenére fájdalmas csend honolt a falu ravatalozója előtti tágas téren, amit az immár örökkévalóságban vágtázó huszár ez alkalomra elővezetett lova horkantása sem zavart meg. A gazda nélkül maradt jószág némán álldogált a gidófalvi Szilaj Hagyományőrző Egyesület egyenruhába bújt vitézei által, díszsorfallal körbevett koporsó közelében. És a pillanatok alatt beborult égből néhány kövér könnycseppet hullattak a gyászolók fejére az ifjúra várakozó angyalok.

Dolgos, szorgalmas, segítőkész és rendes fiú volt, aki az idejét nem fecsérelte hiábavalóan, a hagyományőrző huszáregyesületben és a birkózóklubban egyaránt tevékenykedett. Egykori tanárai „előzékeny, szelíd, tisztelettudó, csillogó szemekkel érdeklődő, mindig segítőkész gyermekként” emlékeznek rá – tudhattuk meg az őt búcsúsztató Szász István Gergely zaláni református lelkipásztortól. Fazakas Péter hagyományőrző huszárkapitány a közösségi oldalán pedig így fogalmazott: „A túl korai halála mély sebet hagy a szívünkben. Kérjük a Fennvalót, hogy fogadja be lelkét a mennyei seregek soraiba! Őszinte részvéttel vagyunk a családja iránt, erőt és hitet kérünk a Jó Istentől a gyász legyőzésében!”

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások