Felhívás!

Ezek a cégek foglalkoztatták a legtöbb személyt 2020-ban Kovászna megyében

Ezek a cégek foglalkoztatták a legtöbb személyt 2020-ban Kovászna megyében Kovászna megye

A Kovászna megyei kereskedelmi és iparkamara közzétette a legtöbb alkalmazottat foglalkoztató Kovászna megyei vállalatok 2020-as listáját. A toplistán szereplő cégek többsége az iparban tevékenykedik.

Kovászna megye legnagyobb munkaadója 2020-ban a kézdivásárhelyi New Fashion Rt. nadrággyár volt, 848 alkalmazottal, a második helyen pedig a szintén céhes városbeli Zarah Moden Kft. található 679 alkalmazottal. A képzeletbeli dobogó harmadik fokát a sepsiszentgyörgyi Ready Garment Technology Romania Kft. foglalja el 672 alkalmazottal.

A negyedik helyen a toplista egyetlen kereskedelemben tevékenykedő vállalata, a sepsiszentgyörgyi Bertis Kft. található, 616 alkalmazottal. Ötödik helyezett a baróti székhelyű, Brassói Tejgyár Rt. 436 alkalmazottal. A hatodik helyen, mindössze egy alkalmazott különbséggel, a kézdivásárhelyi Secuiana Rt áll, 435 foglalkoztatott személlyel.

A hetedik helyen a rangsor első, szolgáltatások területén tevékenykedő vállalata, a sepsiszentgyörgyi Közüzemek Rt. áll, 304 alkalmazottal. A nyolcadik helyen a sepsiszentgyörgyi Covalact Rt. áll 272 alkalmazottal. A sepsiszentgyörgyi Tega Rt. 267 alkalmazottal a kilencedik helyen található, végül a 10. helyen a szintén sepsiszentgyörgyi Dunapack Rambox Prodimpex Kft. áll 264 alkalmazottal.

Az alkalmazottak száma alapján rangsorolt első tíz vállalat listáján az egyetlen változás 2019-hez képest az, hogy a Valkes Kft. kikerült az első tízből (a vállalatot felszámolták), és helyét a Covalact Rt. vette át.

A rangsorban szereplő vállalatok összesen 4793 személyt foglalkoztatnak, ami a Kovászna megyei alkalmazottak 18,42%-át jelenti.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások