Felhívás!

Enyhítenek a feltételeken

Enyhítenek a feltételeken Kovászna megye

Jövő évben már nem csak a legalább tíz éve a szentgyörgyi forgalomba íratott autók adhatók le a helyi roncsautóprogramban, elegendő az ötéves régiség is – mondta csütörtöki sajtótájékoztatóján Antal Árpád sepsiszentgyörgyi polgármester.

A városi önkormányzat által indított többéves roncsautóprogramnak 2021 volt az első éve, idén minden tíz évnél régebbi és legalább tíz éve a városi forgalomba beíratott, roncsként leadott személyautóért 3000 lejt fizetett az önkormányzat. Az év elején e programra szánt 1 milliós pénzkeretet év közben 500 ezer lejjel növelték meg.

Idén 493 kérést hagytak jóvá a helyi roncsautóprogramban, amiből 456 esetében már ki is fizették a juttatást, vagyis eddig 1.368.000 lejt költött a város arra, hogy csökkenjen a forgalom, és a levegőt ne szennyezhessék a régi autók. Év végére várhatóan eléri a másfél milliót ez az összeg, bár az utóbbi időben már csak heti egy-két kérés érkezik. Az intézkedés hatékonyságának fokozása, bázisának szélesítése érdekében könnyítenek az egyik feltételen. 

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.