Felhívás!

Eltörölhetik a büntetőkamatot

Eltörölhetik a büntetőkamatot Kovászna megye

Barót legutóbbi tanácsülésén szóba került, hogy a kormánynak egy tavaly meghozott döntése értelmében, a cégek esetében Baróton is eltörölhetik azokat a büntetőkamatokat, melyek a 2020. március 31-e előtti adósságokra halmozódtak fel. Nem az alapadósságot, csak a kamatot.

A határidőt, ameddig a rendelkezés érvényes, többször kitolták, legutóbb január 31-ig volt érvényben, de egy utólagos kiegészítéssel kitolták ez év június 30-ig – mondta a polgármester. Azért, hogy tudják alkalmazni, az önkormányzatnak egy procedúrát kell jóváhagynia, mely leírja a pontos eljárást, és kimondottan a jelzett időpont előtti adósságokra érvényesen.

Ez a procedúra a tervek szerint a következő: március végén esedékes tanácsülésen kerülne napirendre, és ha az önkormányzat úgy dönt, azok a cégek, amelyek adósságokat halmoztak fel az említett időpont előtt, kifizethetik azt büntetőkamat nélkül. Fontos hangsúlyozni, hogy csak akkor lesz érvényes ez a kedvezmény, ha a teljes adósságot kifizetik – emelte ki Benedek Huszár János polgármester. Amennyiben a határozattervezet jóváhagyásra kerül, arra a következő tanácsülés után még visszatérünk. 

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.