Felhívás!

Halad a munkálat a tónál

Még mindig nem sikerült kiegyezni a sepsiszentgyörgyi Állomás negyedi tónál lévő sziget tulajdonosával, ám ez – az illetékesek szerint – nem zavarja a munkálatok menetét.

Tóth-Birtan Csaba alpolgármester kérdéseinkre elmondta: szerencsére egy helyi építőcég a partnerük, amelyik nem húzta sokáig az időt, hanem nekilátott a munkálatoknak, a télen is viszonylag rövid időre függesztette fel az aktivitást a helyszínen.
– Jól haladnak, a tavat körülvevő párkányt, a tó partját öntik ki. Akadnak gondok is, amelyeket menet közben vettek észre, például a támfalak alapozásával kapcsolatosan, ezeket a tervező utólag módosítja. A sziget tulajdonosával még nem sikerült kiegyezni, de ez nem zavar be a munkafolyamatba – részletezte Tóth-Birtan.

Az elöljáró elmondta, még mindig lát lehetőséget arra, hogy ne kelljen közérdekű kisajátítással élnie az önkormányzatnak. A polgármesteri hivatal és a sziget tulajdonosa is végeztetett ugyan felértékelést, ám a végeredmény, az összegek nem találnak, még ha nem is olyan jelentős a különbség.
– Nem aggaszt minket a sziget gondja: nincs határidőhöz kötve ennek a megvásárlása, legfeljebb az első körből kimarad. Nincs más célunk vele, mint egy szép zöldövezet kialakítása a helyszínen. Ha átadásig (jövő év decembere – szerk.) sem sikerül megvásárolni, akkor legföljebb egy szépséghibája lesz a kivitelezésnek – avatott be.

Mint arról korábban beszámoltunk, a régi víztükör jelentős részét megtartják csónakázásra, a többit feltöltik, és ott lelátóval ellátott sportpályát alakítanak ki, de lesz bicikliút, sétatér, és sorolhatnánk. Arra a kérdésünkre, hogy a csónakázás ingyenes lesz-e, az alpolgármester elmondta, még korai erről beszélni, ugyanakkor rámutatott, hogy az uniós projekteknél a tapasztalatok azt mutatják, nehéz kezelni az esetleges bevételeket. 

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.