Felhívás!

Első a Márciusi tűz

Első a Márciusi tűz Kovászna megye

Hétfőn szervezték meg a 6. Talpra, magyar! irodalmi-történelmi vetélkedőt a kovásznai Kőrösi Csoma Sándor Líceumban. A magyar és történelem szakos tanárok idén az 5–8. osztályosokat vonták be, mert úgy gondolták, fontos, hogy ez a korosztály is tudatában legyen, mi történt 1848-49-ben.

A hagyományos vetélkedőre 7 négytagú csapat jelentkezett. Idén a próbavizsgák miatt a 8. osztályosok kimaradtak a versenyből. A csapatok pályamunkákat készítettek, és fotóalbumot állítottak össze a ’48-as eseményekből.
– A vetélkedő célja, hogy ráhangolódjunk a forradalom emlékünnepére. A verseny által a diákok megismerik az akkori történelmi eseményeket. Fontos, hogy megerősítsük nemzeti identitástudatukat – mondta Molnár Julianna magyar szakos tanárnő.

Első díjban részesült az 5. B osztály Márciusi tűz csapata (Ambrus Édua, Benkő Andrea, Dancs Abigél, Moldovai Dániel), második lett a 6. B Rezesbanda csapata (Bede Anita, Dobra Zsófia, Fazakas Barbara), harmadik a 7. B A szabadság tüzérei nevű négyes (Bende Hanna-Katinka, Bodor Bálint, Simon Alpár, Szigyártó Anita). A vetélkedőt a helyi RMDSZ szervezete, a Fluss Kft., a Mob-companie és a Pro Csoma Sándor Egyesület támogatta.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.