Felhívás!

Előrelátó készültség

Számításba véve, hogy a márciusra tervezett országos szimulálásokig esetleg beüthet a krach, azaz a koronavírus-fertőzések növekvő száma miatt érvénybe léphet a vörös forgatókönyv, mely minden iskolai tevékenységet a virtuális térbe kényszerít, a Mikes Kelemen Elméleti Líceum úgy döntött, „házi szervezésű” vizsgákon szoktatja hozzá a nyolcadikosokat és a végzősöket a követelményekhez.

Mivel tavaly a járvány miatt elmaradtak a próbavizsgák, melyeket korábban a cikluszáró évfolyamokon kívül korábban országos szinten a hetedikeseknek és tizenegyedikeseknek is megszerveztek, a mostani nyolcadikos és tizenkettedikes évfolyamok nem edződtek azok szigorú feltételeihez. Idén március 22-én a nyolcadikosoknak, 29-én pedig az érettségizőknek kezdődnek az országos szimulálások.

– A járványtani jelentést már megkaptuk, e héten megtarthatjuk próbavizsgáinkat. Nagyon fontosnak tartottuk, hogy szoktassuk a diákokat a szigorú követelményekhez. Idén ugyan csökkentett anyagból kapnak tételeket, de a nyolcadikosok feladatlapja teljesen más struktúrájú – mondta Már István igazgató.

Hogy miben is áll e változás, azt Mester Gizella aligazgatónő, matektanárnő példázta, bár neheztelve jegyezte meg: óriási papírpazarlás a következménye annak, hogy most minden tétel után helyet hagynak a tesztlapon a kidolgozásra, így 9–10 oldalas munkalap kerül minden gyerek kezébe, akkor is, ha esetleg 2–3 pontot old meg. Amúgy idén több mértanfeladat szerepel a tesztben, mint a korábbi években, de gyakorlatiasabb jellegűek.

A Mikesben a vizsgákra ma, holnap és holnapután kerül sor, első nap matematikából és történelemből, 4-én románból, 5-én magyarból írnak dolgozatot a diákok. 

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.