Hirdetés
Hirdetés

Előpatakot megbírságolták

A Kovászna Megyei Környezetvédelmi Őrség a legutóbbi országosan elrendelt tematikus ellenőrzéssorozatának célpontjai az önkormányzatok voltak, azt vizsgálták, hogyan kezelik a közösségi hulladékot, milyen a települések köztisztasága.

Megyénkben mind a 45 közigazgatási egységhez kiszálltak az őrség munkatársai, az ellenőrzések nyomán három esetben tapasztaltak kihágást, két esetben figyelmeztettek, és egy bírságot róttak ki.

Hirdetés
Hirdetés

A megbírságolt önkormányzat Előpatak, amelynek 15 ezer lej büntetést kell fizetnie, mivel a területén nem megfelelő a hulladékkezelés. A figyelmeztetéseket azért kapták az érintett települések önkormányzatai, mert elmulasztották időben benyújtani a környezetvédelmi alaphoz az előírt nyilatkozatokat.

A Kovászna Megyei Környezetvédelmi Őrség munkaprogramja a téli ünnepek alatt változatlan, várják a lakosság részéről a bejelenté­se­ket, a beérkező jelzéseknek az alkalmazottak utánajárnak ebben az időszakban is. Amennyiben észrevesszük, hogy valaki szemetet dob el nem arra kijelölt helyen, illetve hulladékot éget, arra kérnek, hívjuk őket a 0267.318.054-es telefonszámon, vagy írjunk e-mailt a cjcovasna@gnm.ro címre.

Amennyiben lehetőségünk van rá, készítsünk fotókat a helyszínről vagy filmezzük le az esetet, és a telefon alkalmazásában jelöljük be az érintett terület GPS-koordinátáit. Ezeket az adatokat elküldhetjük a környezetvédelmi őrség Facebook-profiljára privát üzenetben, vagy e-mailben továbbíthatjuk.

Hogyha azt látjuk, hogy a meggyújtott szemét ott van hagyva, és ellenőrizetlenül ég, ezáltal veszélyt jelentve, azt javasolják, tárcsázzuk az 112-es segélyhívó számot.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások