Hirdetés
Hirdetés

Nem vágynak sokra

Nem vágynak sokra Kovászna megye

A karácsony más és más, minden családban különböző. Vannak gyermekek azonban, akiknek messzemenően nem olyan meghitt az ünnep, mint azoknak, akik a családjuk körében tölthetik. A Kovászna Megyei Szociális Ellátási és Gyermekvédelmi Vezérigazgatóság azonban igyekszik varázslatosabbá tenni a nehezebb körülmények között élő gyermekek karácsonyát, így nekik köszönhetően angyalokká válhatunk, és valóra válthatjuk a kézdivásárhelyi Borosnyay Kamilla Elhelyezőközpontban élő gyermekek kívánságait.

A Borosnyay Kamilla Elhelyezőközpontban élő gyermekek lerajzolták karácsonyi kívánságaikat, amelyet a Vezérigazgatóság közzétett Facebook-oldalán (így található meg: Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Covasna). „A levelek arra várnak, hogy olyan jótevő angyalkára találjanak, akik valóra váltják a gyermekek karácsonyi kéréseit” – írják a bejegyzésben.

Hirdetés
Hirdetés

Ahhoz, hogy angyalkákká válhassunk, valóra válthassuk a gyermekek vágyait, a fényképek alatt kell jeleznünk, hogy melyik gyermek lerajzolt vágyait szeretnénk teljesíteni. Az ajándékokat majd el kell juttatni a vezérigazgatóság székhelyére (Sepsiszentgyörgy, Sajtó utca, 8/A), vagy a Borosnyay Kamilla Elhelyezőközpontba (Kézdivásárhely, Bethlen Gábor utca, 25.). Fontos, hogy a csomagokon fel kell tüntetni a gyermek nevét és életkorát, hogy biztosan jó helyre érkezzen az ajándék.

Fehér Gabriella, az akcióval foglalkozó iroda részéről elmondta, szeretnék, ha csütörtökig beérkeznének az ajándékok.

– Reméljük, péntek délután már minden gyermek csomagja készen áll majd a kibontásra. Van még néhány gyermek, akik rajzainál nem jelentkeztek, reméljük, hogy a következő napokban akad még ajándékozó, hanem mi, a munkatársaimmal igyekszünk majd összerakni a csomagokat – tette hozzá.
Mint mondta, ez az első alkalom, hogy ők szervezik meg ezt az akciót, ami az elmúlt két évben a Maszol hírportálon futott.

– Idén ők más projekttel készültek, így néhány lelkes ajándékozó keresett fel minket, hogy szervezzük meg mi. Ezen felbuzdulva kértük a gyermekeket, hogy rajzolják le kívánságaikat – tette hozzá. Hétfőn délelőtt még a következő kívánságok vártak angyalkára a Facebook-bejegyzés szerint: a 12 éves Esztera rollert és karórát szeretne, a 12 éves Loránd pedig legót, focimezt, játékfegyvert és labdát kért az angyaltól. A 8 éves Nimród rollert, távirányítós autót és egy 36-os görkorcsolyát szeretne. A 11 éves Natália rollerre, nyakláncra és egy hosszabb pulcsira vágyik, 36-os méretben. A 17 éves Réka szeretne egy hajgöndörítőt, egy parfümöt és egy unikornisos papucsot 38-as méretben, a 14 éves Rozi pedig Nike-pulcsira, okosórára és elektromos fogkefére vágyik. 

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük