Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Előadások a Waldorf-pedagógiáról

Előadások a Waldorf-pedagógiáról Kovászna megye

Március folyamán ismét a nagyközönség számára nyitott rendezvényekkel jelentkezik a Kézdivásárhelyi Waldorf Egyesület. A városba látogat Forgács Erzsébet, a szadai Meseház Waldorf Óvoda nyugdíjas fejlesztőpedagógusa, az erdélyi Waldorf-kezdeményezések egyik állandó magyarországi meghívottja, aki két előadást is tart az alternatív oktatási módszerről.

Forgács Erzsébet a magyarországi Waldorf-mozgalom úttörői közé tartozik, részt vett a gödöllői Waldorf-óvoda és -iskola megalapításában. Több évtizedes munkássága során dolgozott tanítóként, hat évig gyermekpszichiátrián végzett terápiás munkát, szabadvallás-tanárként, fejlesztő pedagógusként, terápiás csoportok tagjaként művelte az antropozófiai praxist.

Az évtizedek során szociológusi diplomája mellett Waldorf-tanári képesítést szerzett, amelyet számos továbbképzéssel egészített ki, gyógypedagógiától meseterápiáig terjedő témakörökben. A gyermek egészséges fejlődése című előadást március 21-én 17 órától tartja a Kosztándi Képtárban, a másodikat egy hétre, március 28-án 17 órától ugyanott, Egyszer volt, hol nem volt… avagy hogyan meséljünk? címmel.

A szervezők várják mindazokat a szülőket, nagyszülőket, pedagógusokat és érdeklődőket, akik szeretnének többet megtudni a Waldorf-pedagógiáról. A rendezvény nyitott, és önkéntes támogatáson alapul: a résztvevők adományait becsületkasszába várják. Az esemény része a tavaly decemberben elkezdett, a Waldorf-pedagógiáról szóló kézdivásárhelyi előadás-sorozatnak.

A Waldorf-oktatás alapját a mozgáson keresztül történő tapasztalatszerzés, a kézzel végzett, finommotorikát fejlesztő tevékenységek, a kézművesség, kézimunka, mozgásos játékok képezik, ezekre épül minden más tudásforma. Kézdivásárhelyen 2020-ban indult el az első Waldorf-óvodai csoport, jelenleg két óvodai csoport működik a Bóbita Óvodában (volt 2-es Számú Óvoda, a Dr. Csiha Kálmán Református Kollégium keretében).

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük