Felhívás!

Elköltöztették a várostáblát

Csíkszereda irányába szerdán elhelyezték a várostáblát a korábbi helyéről a Sepsi Aréna előtti útszakaszra, jelentette be tegnapi sajtótájékoztatóján Antal Árpád, Sepsiszentgyörgy polgármestere.

Antal Árpád elmondta, a várostábla áthelyezésével együtt különböző sebességkorlátozások is érvénybe léptek: a Sepsi Arénától 50 km/órás, az Árkos-pataktól pedig egy 70 km/órás korlátozás.
– Bízom benne, hogy nem kezdenek már holnaptól a rendőrök radarozni ezen a szakaszon, kihasználva azt, hogy megváltozott ez a szabály – jegyezte meg a polgármester.

Antal kifejtette, ez egy közbeeső döntés, mivel a következő lépés az lenne, hogy a várostábla kikerül az Árkos-patakig. Ez valószínűleg a jövő évben fog megtörténni, mivel attól függ, hogy a Sepsi Aréna szomszédságában mikor készül el az új sportbázis, hiszen csak akkor lehet táblát költöztetni, amikor átadódik egy-egy létesítmény. Ezzel párhuzamosan az önkormányzat kérte, hogy az Árkos-pataktól a Csíki utcáig terjedő útszakasz az országos útügytől kerüljön át a város kezelésébe, mivel azon a részen is járdát és körforgalmat kell építeni, közvilágítást kialakítani, fűzte hozzá.

Ami pedig az új sportbázis építését illeti, a városvezető szerint valószínűleg tavasszal fognak neki a munkálatoknak. „Az engedélyezési folyamatok zajlanak, bízom benne, hogy késő tavasszal lesz építkezési engedély, de ez a román bürokratikus rendszerben nem egyszerű történet, hiszen azt érezzük, hogy nem mindenki örül annak, hogy Szentgyörgyön újabb sportbázisok épülnek”, emelte ki Antal, aki nem kívánt részletekbe bocsátkozni, hanem csupán annyit mondott, hogy „értetlenkedés volt egy-két hatóság részéről”.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.