Felhívás!

Lemondott két tanácsos

Lemondott két tanácsos Kovászna megye

Kézdivásárhely tanácsa tegnap tartotta idei utolsó ülését, melyen a legfontosabb döntés a jövő évtől esedékes helyi adók emelését érintette.

Az adók emelése kényszerből van – vezette fel az erre vonatkozó tervezetet Bokor Tibor polgármester – ugyanis a mostani kormány miatt hatalmas bevételkieséssel számolnak jövőre, vélhetően hatmillió lejjel kevesebb folyik be a városkasszába. A polgármester kifejtette: hosszú évekig megvoltak adóemelés nélkül, és az is volt az cél, hogy inkább többen fizessék be az adójukat, mint kevesebben a megnöveltet. 2018-ban a magánszemélyek esetében tíz százalékkal nő az épület-, terület- és járműadó, ennek következtében pedig alig 70 ezer lejjel tudják csökkenteni a személyi jövedelmi adó 10 százalékra mérsékléséből és a közszférában dolgozók bérének megemeléséből adódó különbözetet, de félő, hogy 2018 a vegetálás éve lesz, és szemtanúi leszünk annak, amint a vidéki önkormányzatokból olyan is akad, amely csődbe fog jutni – vázolta a nehézségeket az elöljáró. Az EMNP-frakció nevében Gál Elemér tanácsos jelezte, hogy nem értenek egyet az adóemeléssel, így aztán öt tanácsos nem is szavazta meg a tervezetet.

A tegnapi ülésen két városatya is lemondott mandátumáról: Szöllősi Tamás RMDSZ-es tanácsos összeférhetetlenség miatt, míg Constatin Pătru, a PNL képviselője (képünkön) személyes okokra hivatkozva nyújtotta be visszavonulási értesítőjét.

A napirenden szereplő többi határozattervezetre, illetve az adóemelés részleteire visszatérünk.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2017. december 15., 8:45
  ÉRTÉKELÉS: 11

  Gyönyörű!! Ez a stratégia uraim. Ez az RMDSZ….ennyit tudnak. Ilyen döntésekhez nem kell Bokor Tibi, sem eggyik agytröszt sem, az ilyen döntéseket egy 5 -ik osztályos is meg tudja hozni. Nincs pénz, adókat emelünk.
  Le a kalappal, gratulálok!!

 • User
  Dátum: 2017. december 15., 8:23
  ÉRTÉKELÉS: 8

  Penz kell az utak foltozasara,mert uj aszfalt reteget nem mernek huzni mert oda garancia -jotallas-jarna,inkabb foltozunk evente 4-5 szor.Ki szamolja ki a godrok terfogatat,elhasznalunk 100 kobmetert kiszamlazunk 1000.A Teldrum utan remelem a Covdrum kerul kivizsgalasra es elszamoltatasra.