Elismerték a kapott tudást a szakácstanoncok

Elismerték a kapott tudást a szakácstanoncok Kovászna megye

Valamit nagyon jól csináltak azok a csoportvezetők, akik a Berde Áron Szakközépiskolában szakácsnak, pincérnek tanuló, XI-es diákok szakmai gyakorlatát irányították, mert végzős tanítványaik ezt úgy hálálták meg, hogy pénteken egy saját készítésű ebédre invitálták meg őket. Nem is akármilyenre.

Az ötlet, a menüterv és a kivitelezés iskolájuk tankonyhájában egyaránt az övék volt. A 15 diák kisebb csoportokban dolgozott, önálló munkájuk nyomán került az asztalra a barackos csirkemell karamellizált barackmártással, bélszín grillezett gombával és aszaltszilva mártással, mézzel fényezett kacsamellet pácolt cseresznyemártással, fehérkarajt balzsamecetes eperrel és céklás tócsnival. A desszertek között volt creme brulee, lime és ananász-torta, szultántekercs gyümölccsel.

S akiknek mindezt különös gonddal feltálalták: a Bertis Pub, Big Mama, Szent György pince, a Gado szakemberei, illetve Popescu Marius tanfelügyelő, tanáraik, Incze Anikó és Moraru Katalin, valamint Szőke Annamária igazgatónő. Ami pedig a végeredményt illeti, Kovács Gábor Áron séf értékelte igyekezetüket, mely sokszor nagyobb célok fele sarkallta őket, mint amit megbírt jelenlegi tudásuk. Mert a kacsamell-sülthöz sok fortélyt kell ismerni ám! A gesztus azonban kétségkívül szép volt.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.