Hirdetés
Hirdetés
Felhívás!

Elindult a IV. Székelyföldi Karrier Napok

Elindult a IV. Székelyföldi Karrier Napok Kovászna megye

193 diák részvételével szerdán elindult a IV. Székelyföldi Karrier Napok, a székelyföldi diákigazolványt is kibocsátó Centrum Studiorum Egyesület szervezésében. A sepsiszentgyörgyi programban részt vesz a város összes magyar tannyelvű iskolájának 11. és 12. osztályos diáksága.

Hirdetés
Hirdetés

Az első nap a Plugor Sándor Művészeti Líceumban, a Berde Áron Közgazdasági és Közigazgatási Szakközépiskolában és a Puskás Tivadar Szakközépiskolában zajlott különböző témakörökben. Csütörtökön a Székely Mikó Kollégium, pénteken a Mikes Kelemen Líceum ad helyet az eseménynek.
Zsigmond József ötletgazda, az egyesület elnöke megnyitó beszédében kiemelte, nagyon fontos, hogy a diákok megfelelően válasszanak szakmát, és ebben óriási szerepet játszhatnak a különböző szakmák képviselői, akik elmondhatják tapasztalatukat az adott pályáról. A tapasztalat azt mutatja, hogy a diákok minden információra nyitottak, ami a jövőjüket meghatározza, hiszen minden évben 300–400 diák vesz részt a szakmai panelbeszélgetéseken, az érdeklődés fokozódása pedig jelzi, hogy valóban segít a rendezvény a pályaválasztásban.

Az első nap legnépszerűbb panelje a Művészetek volt (előadók: Bagoly Zsuzsi – designer, Kolcsár József – színművész, Opra Mónika – zenész, Demeter Attila – fotó-videós), ezt követte a Gasztró (előadók: Falvai János – séf, Ádám Előd – sommelier, Horváth Orsolya – cukrász), a Szépség (előadók: Tribel Yvette – fodrász, Grüman-Csíki Csenge – kozmetikus, Langer Rozália – stílustanácsadó) , az Automatizálás (előadók: Szabó Rudolf – automatizálási mérnök, Bálint Szilárd – villanyszerelő) , illetve a Kertészet (előadó: Rendi Amália – kertészmérnök). <<
(közlemény nyomán)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük