Felhívás!

Elfelejtett városrész

Elfelejtett városrész Kovászna megye

Barót város legutóbbi tanácsülésén szó esett a Víz utca helyzetéről is. Az utca lakói ugyanis korábban levelet intéztek a polgármesteri hivatalnak, melyben az ott uralkodó áldatlan állapotokat tették szóvá, megoldást sürgetve.

A Víz utca Barót azon utcáinak egyike, ahol esős időben mindenhol sarat kell taposni, száraz időben pedig por lepi be az egész környéket, megkeserítve az ott lakók életét.
Lázár-Kiss Barna polgármester válaszként elmondta, hogy hivatala átvételekor, 2012-ben azzal szembesültek, hogy az egész város területén gond van az infrastruktúrával, ezért lépcsőzetes felújítási stratégiát dolgoztak ki, a Víz utca felújítására – a Petőfi utcai és a vajgyári híd között – ezután kerül sorra, a tervet már idén elkészítenék.

– Ha az utóbbi 25 évben minden polgármester leaszfaltoztatott volna évente 1,1 kilométer útszakaszt, ahogy én tettem, ma nem volnának ilyen gondjaink – részletezte.

Másrészt említést tett arról is, hogy az utca lakóinak mintegy 280 ezer lej adósságuk van a város felé, ami a magánszemélyek összadósságának több mint 10%-át teszi ki. Úgy vélte, némelyek pénzhiány miatt, mások viszont merő rosszindulatból nem fizetnek. Ennek ellenére a hivatalnál – húzta alá – a Víz utcaiak kérése is mindig meghallgatásra talál, és arra kérte ezúttal is a polgárokat, hogy gondjaikkal hívják bátran, mert többet érnek el így, mintha a közösségi oldalon osztanák meg azokat.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2018. február 23., 8:16
    ÉRTÉKELÉS: 1

    Az adohatralek tartzoi zome Dozsateri,miert nincs ez kihangsulyozva? S amig olyan uton jarunk amilyenen,miert fizessenek adot naprakeszen? Gumicsizmaba lehet jarni,nyaron meg a por oli a tudoket!