Felhívás!

Életmentőkre orroltak

Életmentőkre orroltak Kovászna megye

Olvasónk arra panaszkodott, hogy több alkalommal, véleménye szerint indokolatlanul: éjfél után, üres utcákon hangosan szirénázva közlekednek lakása környékén a mentőautók.
„Nem értem, éjjel miért kell, hogy bőgessék a szirénákat, ha egyetlenegy autó sincs az utcákon. Ha akarja le is filmezem magának. Nincs erre valamiféle törvény?” – háborgott a sepsiszentgyörgyi férfi.
„Ilyen panaszt eddig mi nem jegyeztünk. A törvény értelmében, ha a járgánnyal küldetésben vannak, akkor időponttól, napszaktól függetlenül fény-, hangjelzéseket használnak” – nyilatkozta Bartok Alexandru, a megyei rendőrség szóvivője.
Török Zsuzsanna, a Kovászna megyei mentőszolgálat vezetője elmondta, hogy ezt törvény szabályozza, „nem szórakozásból, jókedvből szirénáznak a mentősök életmentés közben”.
„Egy hasfájásos panaszra nem fognak hangjelzéseket bekapcsolni éjjel, de egy szívstopgyanús riasztásnál fontos a gyors beavatkozás.”
Hangsúlyozta, egy mentőautó gyorsan át kell, hogy vágjon egy egész városon, s ha az utca, amelyiken éppen közlekedik, nem is forgalmas, a mellékutcákból bármikor kitérhet egy járgány, amelybe beleszaladhat. <<

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.