Hirdetés
Hirdetés
Felhívás!

Életjáradékkönyv-láttamozás

Életjáradékkönyv-láttamozás Kovászna megye

Szeptember 2-áig láttamozhatják a Mezőgazdasági Intervenciós és Kifizetési Ügynökség (APIA) megyei kirendeltségeinél életjáradékkönyveiket azok az idős gazdák, akik saját tulajdonú mezőgazdasági területeik eladása vagy bérbeadása után életjáradékban részesülnek. Az idei láttamozási időszak, amely a 2018-as mezőgazdasági évre vonatkozik, március 1-jén kezdődött.

Hirdetés
Hirdetés

A láttamozáshoz az életjáradékot élvezőnek személyesen kell megjelennie az APIA-nál. Ha az érintett nincs abban a helyzetben, hogy ő maga jelenjék meg, akkor más személyt is megbízhat, ám ebben az esetben közjegyző előtt kell meghatalmazást adnia az illetőnek. Az APIA-nál a következő dokumentumok eredeti példányát kell bemutatni: személyi igazolvány, életjáradék-könyv és érvényes bérleti szerződés.

Az érvényben lévő jogszabályok értelmében életjáradékra jogosult az a földtulajdonos, aki megművelés céljából eladja, vagy bérbe adja földterületét. A törvény hektáronként évi száz eurónak megfelelő lejt állapít meg az eladott, és ötven eurót a bérbe adott területek után. Az életjáradékot a (láttamozott) életjáradékkönyv alapján folyósítják legkésőbb november 30-áig, a folyamatban lévő évet megelőző évre. Az intézkedésnek az a célja, hogy minél kisebb földterület maradjon parlagon.

 

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2019. augusztus 30., 22:27
    ÉRTÉKELÉS: 9

    Minden sz@rra van pénz/”támogatás”! Mikor támogatják azokat akik itthon dolgozak?! Gyere/ne gyere haza programok stb. Aki 20-30 éve itthon gürcöl annak nem adnak tisztességes fizetést!