Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Elbírálták a pályázatokat

Elbírálták a pályázatokat Kovászna megye

Csaknem ötezer székelyföldi gazda majdnem húszmilliárd forint (kb. 60 millió euró) támogatást kaphat a Pro Economica Alapítványtól, miután lejár a fellebbezési időszak. Az alapítvány képviselői bejelentették: az 5293 beérkezett pályázatból 4929-et találtak támogatásra alkalmasnak.

A mezőgazdasági erőgépek és kapcsolható eszközök, mezőgazdasági tevékenységekhez szükséges felszerelések, rendszerek, ültetvények telepítése és korszerűsítése, valamint tenyészállatok beszerzésének támogatására, Hargita, Kovászna és Maros megye területén benyújtott pályázatok értékelése megtörtént, az eredményt a saját pályázati fiókjába belépve tudja ellenőrizni – írja az alapítvány közleményében.

Hirdetés
Hirdetés

Kozma Mónika, a Pro Economica Alapítvány ügyvezető igazgatója megkeresésünkre elmondta: az elutasított pályázatok nagy része nem teljesített bizonyos kötelező pályázati feltételeket, például adótartozása volt, vagy nem rendelkezett saját földterülettel, illetve voltak olyan esetek is, amikor olyan eszköz beszerzésére kértek támogatást, amelyek az európai uniós normák szerint nem tekinthetők elsődleges eszközöknek (például a fejőgép elsődleges eszköz, de a tej tárolására használt hűtőblokk nem).
– A fellebbezési időszak lezárta után, előre meghatározott sorrendben, amelyről természetesen mindenki értesítést kap, behívjuk a gazdákat, hogy aláírják a szerződést, és abban reménykedünk, hogy a kifizetési részt is nagyrészt le tudjuk bonyolítani idén – nyilatkozta Kozma Mónika.

A magyar kormány által finanszírozott program célja, hogy a Kárpát-medencei magyarság szülőföldjén boldoguljon, és ne túléljen, hanem megéljen a mezőgazdaságból.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük