Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Éjszaka is fegyverropogás hangja töri meg a csendet

Éjszaka is fegyverropogás hangja töri meg a csendet Kovászna megye

Katonai gyakorlatot tart a 61-es Virgil Bădulescu hegyivadász dandár június 10–14. között Sepsiszentgyörgy közelében. Hasonlók sűrűn előfordulnak az utóbbi időben Székelyföldön, az már kissé szokatlanabb, hogy késő este, éjszaka is fegyverropogás veri fel a várost.

Hirdetés
Hirdetés

A hegyivadász dandár közösségi oldalán közzétett értesítés szerint a katonai egységek Sepsiszentgyörgy közelében kiképzést tartanak, az ezen részt vevő járművek Kolozs, Maros, Brassó, Hargita megyéken is keresztülhaladnak. Arról, hogy éjszakai lőgyakorlatot is tartanának, nem szól a fáma.

A közösségi hálóra egy, a sepsiszentgyörgyi Állomás negyedben készített videó is felkerült, amelynek tanúsága szerint géppuskaropogás hangja töri meg a csendet este 11-kor a város keleti részén, illetve más olvasónk jelzése szerint még Illyefalván is hallhatók a lövések éjszaka. A gyakorlaton egyébként vaktöltényeket használnak a katonák.

Képünk illusztráció.

Fotó: Román védelmi minisztérium

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2024. június 14., 15:47
    ÉRTÉKELÉS: 2

    „A gyakorlaton egyébként vaktöltényeket használnak a katonák”, tehát azt sem tudják hogy lövedékek célba érnek vagy sem. Aki valaha is volt katona és használt éles lövedéket az tudja, hogy a lövedék sokszor nem találkozott a célpontal.