Hirdetés
Hirdetés
Felhívás!

Együttműködési szerződést kötött Kovászna megye és a moldovai Cimișlia járás

Együttműködési szerződést kötött Kovászna megye és a moldovai Cimișlia járás Kovászna megye

Együttműködési szerződést kötött Kovászna megye és a moldovai Cimișlia járás; a dokumentumot Sepsiszentgyörgyön írta alá pénteken Tamás Sándor, a Kovászna megyei tanács elnöke és Mihail Olărescu, a Cimișlia járási tanács elnöke.

Hirdetés
Hirdetés

A moldovai járás küldöttsége részt vett Kovászna megye képviselőtestületének az ülésén, melyet élőben közvetítettek az egyik közösségi portálon. A dokumentum kitér a két megye közötti gazdasági, kulturális és sportkapcsolatok fejlesztésére, és keretet biztosít a későbbi megállapodásokhoz.

Az ülés utáni sajtótájékoztatón Tamás Sándor elmondta: a 2017-ben vették fel a kapcsolatot Cimișlia járás tanácsával, azóta méregették, hogy azonos hullámhosszon vannak-e. A székelyföldi vezető reményét fejezte ki, hogy a dokumentumot sikerül megtölteni tartalommal Kovászna megye, a megye román közössége és a moldovai járás hasznára.

Mihail Olărescu elmondta: az Édes Ízek Fesztiváljára érkeztek Sepsiszentgyörgyre, ahol bemutatják a Cimișliai borokat is. Megjegyezte: a Chisinautól délre fekvő 49 ezer lakosú Cimișlia járás elsősorban gabona- és a bortermelő vidék. Boraik Európa számos országában és Kanadában is keresettek. A moldovai önkormányzati vezető kitért arra, hogy Kovászna megyétől a szelektív hulladékgyűjtést és a hulladékgazdálkodást, valamint az EU-s pénzekhez való hozzáférést szeretnék megtanulni.

Kovászna megye tanácsa korábban hat magyarországi megyével: Baranya, Békés, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Veszprém és Zala megyékkel tartott fenn hivatalos testvérmegyei kapcsolatot.

(MTI, fotó: Tamás Sándor/Facebook)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.