Hirdetés
Hirdetés

Egymásra licitáltak az ittas sofőrök a hétvégén Háromszéken

Egymásra licitáltak az ittas sofőrök a hétvégén Háromszéken Kovászna megye

Több sofőr is fittyet hányt a hétvégén a közlekedési szabályokra, veszélyeztetve az utakon közlekedőket: főként az alkohol homályosította el sokak ítélőképességét.

Vasárnap hajnali fél ötkor a rendőrök a Sepsiszentgyörgyről Csíkszereda felé vezető 12-es országúton állítottak meg egy személyautót ellenőrzés céljából. A sofőrt megszondáztatták és 0,31 mg/l-es légalkohol szintet mértek nála. Drogtesztje is pozitív volt, ráadásul az autó forgalmi engedélyét korábban visszavonták és azt az adóhatóság is lefoglalta. A férfi ellen tiltott szerek hatása alatti vezetés miatt indítottak eljárást.

Egy nappal korábban reggel 7-kor a háromszéki megyeszékhely egyik utcájában ellenőriztek egy sofőrt a rendőrök. Mivel alkoholszag lengte körül, letesztelték és lehelletében 0,51 mg/l alkoholt mértek.

Aznap, azaz szombaton délután egy 42 éves nőt is ittasan szűrtek ki a forgalomból, őt a Kovásznáról Réty fele vezető 13E úton teszteltek a rendőrök: az eredmény 0,68 mg/l-es alkoholszint a kilélegzett levegőben.

Délután Nyújtódon egy gyorshajtót állítottak meg a közlekedésrendészek: a Kézdivásárhelyről Bákó fele tartó sofőr 102 kilométeres sebességgel tepert, holott, mint kiderült, nem volt egészen józan: a szondáztatás eredménye 0,70 mg/l-es alkoholszint.

Baróton egy 70 éves férfit is ellenőriztek: mivel alkoholtól bűzlött, tesztelni akarták, de ő megtagadta, hogy szondába fújjon, sőt a vérvételtől is elzárkózott.

Estére is jutott egy ittas sofőr, aki végül az aznapi dobogós lett: ő a piac környékén, a N. Iorga utcában ütött meg egy fordulási manővert végző autót. A 49 éves férfi teszteredménye: 0,89 mg/l.

A hétvége abszolút rekordját magáénak tudó sofőrt viszont vasárnap hajnali 3-kor állították meg a sepsiszentgyörgyi Paius David úton: 1,12 mg/l-es légalkoholszintet mutattak ki a 46 éves férfinél.

Mindegyik autóvezető ellen eljárás indult.

Közlekedési kihágások miatt a hétvégén 56 személyt büntetett meg a rendőrség, 44 esetben a sebességhatár túllépése miatt bírságoltak, összesen 28 420 lejjel gazdagítva az államkasszát. Bevontak hat hajtási engedélyt és egy közúti bűcselekmény esetében is eljártak.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2023. szeptember 18., 22:44
    ÉRTÉKELÉS: 8

    Nagyobb büntetéseket, visszaesőket végleg eltiltani a vezetéstől! Az autóvezetés is 1 szakma, csak részegen nagyobb az esélye ölni, mind más munkahelyeken!!!
    Sok középkorú lassan lepipálja a fiatalokat!😁