Felhívás!

Egyedi tiltakozás: szupermarketben esküdött meg egy sepsiszentgyörgyi pár

Egyedi tiltakozás: szupermarketben esküdött meg egy sepsiszentgyörgyi pár Kovászna megye

Egy sepsiszentgyörgyi szupermarketben szervezte meg esküvőjét egy vállalkozó szellemű fiatal pár. A közösségi performansszal “a rendszer igazságtalanságaira és egyenlőtlenségeire” kívánták felhívni a figyelmet.

A fiktív eseményt két sepsiszentgyörgyi étterem tulajdonosa szervezte. Akciójukkal fel kívánták hívni a figyelmet az esküvőipar nehéz helyzetére, illetve arra, hogy a a bevásárlóközpontok minimális járványügyi előírások mellett fogadhatnak tömegeket, miközben ugyanez a vendéglátó egységek számára nem engedélyezett.

A fiatal pár valóban szeretné megtartani az esküvőjét, ám az érvényben levő korlátozások miatt erre nincs lehetősége, így tiltakozásul szerveztek egy lagzit az egyik megyeszékhelyi szupermarketben, ahol a papot egy helyi színész alakította.

“Szervezz esküvőt szupermarketben! Azt szabad. Hogyha életed párjával szeretnéd összekötni az életed, nem teheted meg a vendéglátó egységekben vagy az erre berendezett terekben, mert azok zárva vannak, az eseményeket meg tilos megszervezniük. Ugyanakkor bármikor megteheted ezt bármelyik bevásárló központban vagy szupermarketben a minimális járványügyi előírásokat betartva.

Bebizonyítottuk, hogy lehet. Ott mindent lehet. Megszerveztünk egy lagzit egy sepsiszentgyörgyi bevásárló központban menyasszonnyal, vőlegénnyel, pappal, tanúkkal, fotóssal, videóssal, és még vendég is akadt bőven. A zenét nem kértük, de adták. Fontos, hogy közösségi performanszunk nem a bevásárló központok ellen irányult, sokkal inkább a rendszer igazságtalanságaira és egyenlőtlenségeire kívánta felhívni a figyelmet. Lehet a szupermarketekben esküdni, de azért mégis csak jobb és szebb ezt megtenni azokban a terekben, ahol minden körülmény tökéletes ehhez a rendkívüli eseményhez.

Reméljük, hogy mihamarabb visszaállhat a rend, és tudjuk fogadni úgy a szerelmes párokat, mint a jó ízek szerelmeseit. Segíthetsz egy megosztással, hogy többekhez eljuthasson ez a történet!” – áll a Facebook-on közzétett bejegyzésben.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások