Felhívás!

Egy perrel kevesebb

Egy perrel kevesebb Kovászna megye

A Kovászna megyei prefektúra hivatalból indított pert a kézdivásárhelyi önkormányzat és a pénzügyminisztérium ellen a fortyogófürdői épületegyüttes miatt. Az ügyben természetesen az Incitato Fortyogó Kft. is érintett, hiszen annak tulajdonosai „sugallatára” kezdődött meg a jogi eljárás.

A jobb sorsra érdemes kezelőbázis kálváriája 2004. január 15-én kezdődött, amikor Török Sándor akkori polgármester megelégelve azt, hogy a bérleti szerződés lejártával a fentebb említett cég felszólítás után sem volt hajlandó elhagyni az ingatlant, lehegesztette annak bejáratait. Jogi eljárások sorozata kezdődött, a vállalkozás elővásárlási jogra hivatkozva egyrészt azért indított pert a városháza ellen, hogy meg tudja vásárolni a négyhektáros telken fekvő bázist. Ezzel szemben a polgármesteri hivatal a város, vagyis a köz érdekeit nézve rosszhiszemű vásárlás miatt perelte be a kft-t. Amelynek a tulajdonosai – kezdetben Kovács Attila, majd a cégbe belépő Pătru Constantin – egy általuk kért felértékelés eredményeként kb. 220 ezer euróért vették volna meg a várostól a területet és a rajta lévő épületeket. Az önkormányzat által felkért értékbecsüs viszont úgy ítélte, hogy a kiindulási ár 800 ezer euró fölött kezdődik. Nem a sajtó tiszte ezt eldönteni, de tény, hogy a fortyogói telekárak esetében – 30–35 egy négyzetméternyi terület vagy annál több – a nagy terület ára jóval egymillió euró fölött van, így az önkormányzat által kért felmérés vélhetően közelebb áll a valósághoz.

A fentebb említett, a prefektúra által indítványozott ügyben március 14-én kellett volna a kézdivásárhelyi bíróság döntést hozzon, de ezt elnapolták 24-ére, aznap viszont felülírták a Kovászna megyei törvényszék 2021 júniusában, illetve októberében hozott, a kormányhivatalnak, mellette pedig az érintett Incitato Fortyogó cégnek hozott kedvező döntést. A megfellebbezhetetlen döntés értelmében a céhes város javára született ítélet, a keresetet elutasították. 

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások