Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Egy nap alatt kétszer tagadta meg a vérvételt, házi őrizetbe került

Egy nap alatt kétszer tagadta meg a vérvételt, házi őrizetbe került Kovászna megye

A kovásznai rendőrök őrizetbe vettek egy 53 éves férfit, aki egy nap leforgása alatt kétszer is megtagadta, hogy megszondáztassák, vagy vért vegyenek tőle az alkoholszint megállapítása érdekében, ráadásul a két alkalom között jogosítvány nélkül is vezetett.

Hirdetés
Hirdetés

Hétfő délután 5 óra körül a kovásznai rendőrség munkatársai rutinellenőrzés céljából megállítottak egy személyautót, amelyet egy 53 éves férfi vezetett. Mivel alkoholszagot árasztott, a rendőrök meg akarták szondáztatni, a férfi azonban ezt megtagadta, így a kórházba kísérték vérvételre, azonban ott sem volt hajlandó mintát szolgáltatni. Végül a férfinak felfüggesztés céljából elvették a jogosítványát.

Ugyanaznap este 10 óra körül a rendőrök ismét rajtakapták a férfit, hogy ugyanazt a járművet vezeti a fürdőváros területén. A sofőr ezúttal is megtagadta, hogy bármilyen módon megállapítsák az alkoholszintjét, így 24 órás őrizetbe vették. Kedden a kézdivásárhelyi bíróság elrendelte a férfi 30 napos házi őrizetbe helyezését.

Az ügyben biológiai minta szolgáltatásának kétrendbeli megtagadása, illetve jogosítvány nélküli vezetés vádjával folytatódik a nyomozás.

(Kovászna megyei rendőr-főkapitányság)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük