Hirdetés
Hirdetés

Eckstein-Kovács: Johannis a kardjába dőlt

Eckstein-Kovács: Johannis a kardjába dőlt Kovászna megye

Eckstein-Kovács Péter néhai szenátor, ki nemrég vált meg RMDSZ tagságától, egy a közösségi oldalán posztolt bejegyzése szerint Klaus Johannis államfő “harakirit” – politikai öngyilkosságot követett el azzal, hogy megóvta az Alkotmánybíróságon a közigazgatási törvénykönyv tervezetének minden olyan rendelkezését, amely túlmutat az alaptörvényben rögzített nyelvhasználati jogosítványokon.

 

A szabadelvű politikus konklúzióját az erdélyi magyarok választói magatartásával magyarázza, emlékeztetve, hogy a rendszerváltás óta a magyar szavazók – érdekképviseletük álláspontjától függetlenül, a második fordulóban a szociáldemokrata (PSD) államfőjelöltek ellen szavaznak (kivéve az ominózus 2000-es államfőválasztás második fordulóját, mikor Ion Iliescu és Vadim Tudor közül a kisebbik rossznak számító moszkovitára pecsételtek – szerk.). A mérleg nyelveként pedig eddig minden alkalommal eldöntötték a választások végkimenetelét – többnyire a romániai jobboldal javára. Eckstein szerint ez most megváltozik, mivel Johannis elvesztette a magyar kisebbség szavazatait azzal, hogy nemzetközi szerződések által garantált, 17 éve hatályos kisebbségi jogokat akar eltörölni.

 

„Függetlenül attól, hogy a magánszemély Klaus Johannis hogyan gondolkozik, elnökjelöltként nagy hibát követett el, amelynek valószínűleg megfizeti majd az árát” – írja román nyelvű szövegében az RMDSZ volt kolozsvári szenátora.


Prognózisa szerint a jövő évi államfőválasztásokon több tízezer magyar marad otthon, arra gondolva, hogy egyik kutya, a másik eb.

 

(maszol) fotó innen: atlatszo.erdely.hu

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük