Felhívás!

Drogkereskedő és orvvadász bandát számoltak fel Háromszéken

Drogkereskedő és orvvadász bandát számoltak fel Háromszéken Kovászna megye

Kovászna megye területén 15 házkutatás révén számolt fel egy kábítószer kereskedelemmel és orvvadászattal foglalkozó bűnbandát a szervezett bűnözés elleni rendőrség – tájékoztatott Nicoleta Tolvaj Marin.

A háromszéki rendőrség szóvivője szerint az ügyben érintett hat személyt azzal gyanúsítják, hogy veszélyes és nagyon veszélyes kategóriába sorolható kábítószerekkel kereskedtek és orvvadászattal foglalkoztak.

A csütörtöki rajtaütésszerű házkutatások során a rendőrök lefoglaltak 249 ecstasy tablettát és 5 gramm kannabiszt. Emellett két fegyvert, amelyek közül egyik halálos a másik nem halálos kategóriába sorolható, továbbá ezekhez tartozó, törvénytelenül birtokolt lőszert is lefoglaltak, sorolta a rendőrségi szóvivő.

Hozzátette, hogy a gyanúsítottak orvvadászattal is foglalkoztak, ezért a házkutatások során a nyomozók találtak náluk 17 kilogrammnyi vadhúst, 55 csomag vadhús készítményt, 10 őz trófeát, amelyről azt feltételezik, hogy orvvadászat révén került a birtokukba. A rendőrök továbbá lefoglaltak 45.000 lejt és 7.500 eurót is.

A Kovászna megyei rendőrség közleménye szerint a rajtaütés nyomán hat személyt szállítottak kihallgatásra a rendőrség székhelyére, egy 30 éves férfit pedig előzetes letartóztatásba helyeztek. A gyanúsítottak ellen kábítószer-kereskedelem és orvvadászat vádjával zajlik eljárás.

(Maszol)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2019. április 23., 21:18
    ÉRTÉKELÉS: 0

    Tolvaj a tolvajról: Igazán nem a puska volt a gond, vagy ha valaki kicsúszik a rajtaütésből A nagyobb gond az volt, hogy mikor üssünk rájuk, nehogy megemésszék a bizonyítékokat, vagy lehúzzák a budin. Most még meg kell tudnunk, hogy kik voltak a hálózatba, ezzel megbecsülnénk az érintettek számát.