Következő lapszámunk kedden jelenik meg, ugyanis augusztus 15. hivatalos ünnep, Nagyboldogasszony napja.

Felhívás!

Díjazták a gyerekeket

Díjazták a gyerekeket Kovászna megye

Alsócsernátonban advent negyedik vasárnapján az RMDSZ helyi nőszervezete gyújtotta meg a szeretet gyertyáját a főtéri adventi koszorún, rendhagyó ünnepre hívva össze a falu lakosságát. Az ünnepi estet a Vigadó Művelődési Ház színészeinek verses-zenész előadása tette szebbé.

A nőszervezet elsősorban a legkisebbeket szólította meg az Én karácsonyom című rajzpályázattal, amelyre közel 170 alkotás érkezett be. A rajzversenyre Csernáton községben élő kisiskolások és óvodások küldhettek be szabadon választott technikával készült rajzokat, amelyeket vasárnap az alsócsernátoni parkban, a szobornál állítottak ki a szervezők. Másnap már jelezték, hogy a szél elszakította a madzagokat, és a rajzok biztonsága érdekében a kiállítást az RMDSZ Csernáton Községi Nőszervezete Facebook-oldalra költöztetik át.

– Emellett a szervezet tagjai mézeskalács karavánt hirdettek, amelyhez sokan, még más megyéből is csatlakoztak, így majdnem kétezer mézeskalácsot csomagoltunk be, és községünk 75 éven felüli, egyedül élő időseinek juttattuk el, illetve a főtéren karácsonyfát díszítettünk a nőszövetség által készített díszekkel – számolt be Gajdó Szende, a szervezet elnöke.

A szervezők minden beérkezett pályamunkát díjaztak, így közel 170 ajándékcsomagot sikerült összeállítaniuk a támogatók segítségével, ezáltal örömet szerezve a gyerekeknek. 

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.