Felhívás!

Helyiek seregszemléje

Helyiek seregszemléje Kovászna megye

Rengetegen megfordulták magukat az év utolsó karácsonyi vásárán Gelencén. A nagyközségben megtartott rendezvény erőssége abban mutatkozott meg, hogy kizárólag helyi árusok pakolták ki a portékát.

Színes forgatag fogadta azt, aki vasárnap délután felkereste a gelencei műemlék templom szomszédságában kialakított piacot. A nagyközségben idén második alkalommal tartottak karácsonyi vásárt, ami rendkívül sikeresnek bizonyult eddig is.

Ilyés Botond, Gelence polgármestere érdeklődésünkre kifejtette: a közösség összekovácsolása szülte a vásár igényét, és ebben partnerekre találtak a helyi kézművesekben, őstermelőkben és képzőművészekben, így negyven árus kínálta ízléses portékáját a vásáron, ami idén egyébként az utolsó is volt. Karácsonyi díszeket, illatos gyertyákat, festményeket, bizsukat és süteményeket lehetett vásárolni, ugyanakkor hintózásra is be lehetett fizetni. A vásáron az önkormányzat a standokat díjmentesen bocsátotta a kereskedők részére.

Az esemény szervezésében a gelencei önkormányzaton kívül bekapcsolódtak a gelencei ifjúsági szervezet tagjai, a gelencei ifjúsági egyházi csapat, de közreműködtek a Burusnyán Egyesület tagjai is. A vásár végén a piaci körforgalomhoz felállított nagy karácsonyfa égőit is meggyújtották.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások