Felhívás!

Digitális oktatás: hogyan?

Tegnap Monica Anisie tanügyminiszter kijelentette, hogy meghosszabbíthatják az oktatás felfüggesztésére vonatkozó rendelkezés hatályát: „Az oktatás felfüggesztésének hatálya mindaddig fennállhat, amíg gyermekeink egészségét már semmi nem fogja veszélyeztetni.” Kiss Imrétől, a Kovászna Megyei Tanfelügyelőség vezetőjétől arról érdeklődtünk, hogyan zajlik jelenleg megyénkben az oktatás.

Kiss Imre érdeklődésünkre elmondta, habár a tanárok próbálják egymást és a diákokat a kibertérben aktivizálni, sajnos, a feladat korántsem egyszerűen, ugyanis országunkban még nincs egy kifejlett rendszere a digitális távoktatásnak.

– Ez egy külön módszer, erre fel kell készülni, meg kell tanulni mind a tanároknak, mind a diákoknak, esetenként a szülőknek is. Az oktatók nem szakítottak meg mindenfajta kapcsolatot a gyermekekkel, a hozzájuk közel álló módszerekkel, Messengeren tartják általában a kapcsolatot, elküldik a leckét, visszaigazolást várnak – részletezte Kiss. – Ez egy nagy kihívás, és fel kell nőni a feladathoz, alkalmazkodni kell.

Kiemelte, ez biztosan megtanítja az országot arra, hogy a következő nagy projekt, amibe Romániának be kell fektetnie, az a digitális oktatási rendszer országos általánosítása, mert lehet, hogy lesznek még ilyen helyzetek, amikor otthonról kell tanulni, ahhoz pedig eszközök kellenek. „Képzett, felkészült tanárok nélkül ez nem lehetséges. Ez prioritása kell legyen az országnak.” — hangsúlyozta.

Hozzátette, ma délutánig minden iskola be kell küldje a tanfelügyelőségnek, hogy milyen típusú digitális eszközöket, platformokat használnak, hogy legyen egy teljes rálátásuk a megyei helyzetre.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2020. március 17., 8:43
  ÉRTÉKELÉS: 5

  A tanárok próbálják, a diákok próbálják, a szülők próbálják egymást aktivizálni a kibertérben. A tanfelügyelőség próbáljon fontosnak látszani. Sajnos, azon túl, hogy a honlapján újralinkeli a minisztérium és a kormány egyébként is nyilvános közleményeit, gyakorlatilag semmit nem csinál.

 • User
  Dátum: 2020. március 17., 19:16
  ÉRTÉKELÉS: 5

  Nem a tanfelügyelőség tiszte lenne megoldást kínálni? Tulajdonképpen miért vannak ott?Csak kommentálnak, okoskodnak de konkrét dologra nem tudnak megoldást adni.