Hirdetés
Hirdetés

Dan Tanasă Zágonban is felütötte fejét

Dan Tanasă Zágonban is felütötte fejét Kovászna megye

Zágonban, ahol soha semmilyen etnikai gond nem merült fel, le akarják vetetni a polgármesteri hivatalról a község zászlóját. Ezen fehér alapon az a címer szerepel, amelyet elfogadtak, és megjelent a Hivatalos Közlönyben. Kis József polgármestert arra is rá akarják venni, vetesse le a gyűlésteremből a testvértelepülések (egy lengyel, egy szlovák és egy magyar) zászlóit, ráadásul a tárgyalást éppen március 15-re tűzték ki.

Hirdetés
Hirdetés

Kérdésünkre Kis József hangsúlyozta: nem a prefektus, hanem Dan Tanasă volt az, aki feljelentette az önkormányzatot. Az elöljáró kiemelte, ő minden törvényes előírást betart: a főbejáratnál ott lobognak a román zászlók, székely zászlót nem tesz ki a községházára, „csak ha olyan ünnep van”, a községzászló nem a főbejáratnál díszeleg, hanem a másod-bejárónál, a testvértelepülések zászlói pedig az esketőteremben kaptak helyet.

A polgármester felháborítónak találja, hogy Dan Tanasă a községben élő románság és a magyarság közötti békés együttélést is képes bolygatni.

– Ha baja van velem, akkor jöjjön el Zágonba, és mondja el, ne pedig a fotósokat küldje, mint valami szekusokat – jegyezte meg Kis, aki szerint inkább hagyni kellene az önkormányzatot dolgozni, nem pedig ilyen provokációkkal zavarni a munkájukat.

Újságírói kérdésre válaszolva, a március 15-i bírságokkal kapcsolatban Márton Árpád RMDSZ-képviselő kifejtette: olyan törvényeink vannak, köztük a zászlóhasználatra vonatkozó törvény, ami értelmezhető, ám minden „erőltetett értelmezés”, ami nem veszi figyelembe a más törvények által a közösségeknek megadott jogokat, visszaélés! Egy normális országban azokat bírságolnák meg, akik visszaélnek a hatalmukkal – ez esetben a prefektust.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2019. március 26., 15:21
  ÉRTÉKELÉS: 4

  Polgár mester úr mert nem tetszett meg kérdezni ő akarja fel akasztani Óda saját magát mért nem hagynak békén mért akarja uszitani itt a jó népet mert eleget el rendezték az egész országot tönkre tették a gyárakat nincs munka kicsik a fizetések nagyok az árak azon kellene törjék a fejüket nem a zászlókat bogozak

 • User
  Dátum: 2019. március 26., 15:03
  ÉRTÉKELÉS: 6

  Nem ertem miert zavarja a zaszlo Tanasa urat 60 evesen soha nem volt bajom roman lakosokal mi itt bekebe elunk volna egyeb fontosabb dolog is enel .Hagya az ur hogy vegezek a munkat az eloljarok !

 • User
  Dátum: 2019. március 26., 16:11
  ÉRTÉKELÉS: 17

  Tisztelt honfitársak ,nem Dan Tanasevel van a gond ,hanem azokkal az elöljárokkal akikben hittet vetettünk ,akikben megbiztunk ,akik széditenek nap mint nap .Ha Dan Tanase és csapata ismeri a törvény kiskapuit és ki si hasznája ez fordított esetben miért nem működik ,mert nem akarják . Sajnos telnek a napok a honapok az évek és a székely nép a magyarság csak eggyre csökken létszámban..Az elöljárónk köszönik jól vannak és jól is lesznek.A kérdés ,hogy ki meddig tolerája ,ki meddig hisz ebben a színjátéknak.