Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Csődgyanús helyzet Kovásznán

Csődgyanús helyzet Kovásznán Kovászna megye

Hoppon maradtak annak a brassói bejegyzésű, de kovásznai telephelyű Textile Blue Wash készruhagyárnak az alkalmazottai, akiket nem csak fizetés nélkül hagyott a működtető, de még a gyár udvaráról is kizárta őket. Sőt, a tegnapra (hétfőre) ígért megbeszélés is elmaradt a TBW-tulaj részéről.

Hirdetés
Hirdetés

A közel 70 alkalmazottból júniusban 27-nek nem adta ki a fizetését a TBW, majd csütörtöktől kizárták a teljes munkaerőt a gyárból. Az alkalmazottak feljelentést tettek Kovászna Megyei Munkafelügyelőségen és a Kovászna Megyei Munkaerő-elhelyező Ügynökségnél.

Benkő Zoltán, a TBW alkalmazottja elmondta: a brassói vezetés hétfőre ígérte, hogy kiosztja a béreket és megbeszélik a továbbiakat, azonban tegnap sem jelent meg senki a részükről.

A kovásznai Dancs Adorján, a helység és a gépek tulajdonosa elmondta: 16 évig működtette a gyárat, majd tavaly novembertől eladta a brassói TBW-nek, azonban az nem fizette ki a teljes összeget, csak egy előleget adott, és ahogy látja, azzal is marad, mert csődgyanúsnak véli a helyzetet.

Dancs tudatta: őt kérte meg a brassói vezetőség, hogy hétfőn legyen közbenjáró a cég és alkalmazottak közt. Ő ennek eleget is tett, de a brassaiak nem jelentek meg a találkozón, ugyanakkor a TBW megkezdte saját gépeinek elszállítását. Mivel nem volt teljesen kifizetve, így a helység, a gépek stb. maradnak Dancs tulajdonában, azonban ő nem tervezi működtetni gyárat. De a jövő héten beszélne egy német céggel, őket érdekelné a termelés.

Az alkalmazottak elmondták: egyelőre munkanélküliek lesznek, majd állást keresnek. Mivel a cég brassói bejegyzésű, a helyzet tovább kivizsgálása az ottani munkaügyi hatóságokra tartozik.

 

 

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások