Felhívás!

Csirkés raguleves és somlói

Csirkés raguleves és somlói Kovászna megye

Az éhes vendég belép az étterembe: a pincér udvariasan köszönti, majd az asztalhoz vezeti. Leves, főétel, majd desszert következik. Nincs ebben semmi szokatlan, csakhogy a pénteki helyszín a kézdivásárhelyi Gábor Áron-iskola terme volt, ahol szakácsok és pincérek vizsgáztak hat hónap, illetve 720 óra tanulás után.

A pincér- és szakácsképzést In­cze Anikó, Csucsi Antal, Moraru Katalin bonyolították le a Gábor Áron Szakképző Iskola, valamint a sepsiszentgyörgyi Művészeti és Népiskola szervezésében. A képzésen 10 pincér és 6 szakács szerzett államilag elismert diplomát, közülük a gyakorlati oktatás során többen is csatlakoztak a Bálványos Resort csapatához, így ma már újonnan tanult szakmájukban dolgozhatnak.
A vizsgán 7 ételféleséggel várták a „vendégeket”: vizsgáztatókat és meghívott szakembereket. Csirkeragu-leves, brokkolikrém, cézársaláta, cordon bleu, hortobágyi palacsinta, töltött csirkemell, Óvári sertéskaraj, almás rétes, túrós palacsinta, citromszelet és sok egyéb finomság szerepelt a menüben. A szakácsok tudása mellett természetesen a felszolgálás minősége is befolyásolta a vizsga kimenetelét. A hangulat a Gábor Áron ebédlőjében lazult evés közben, a sürgő-forgó pincérek minden vendéggel megtalálták a közös hangot. (közlemény) <<

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2018. május 7., 7:30
  ÉRTÉKELÉS: 4

  A Gábor Áronnal semmi közöm, de akkor hogy is van ez? A városban jól képzett oktatók tanítják közélelmezés területén a diákokat az Apor Péter Szaklíceumban akik számos hazai és külföldi versenyeken állják meg a helyüket! Ez kit zavar?!

 • User
  Dátum: 2018. május 7., 7:23
  ÉRTÉKELÉS: 3

  16 emberért akik vmi gyorstalpalt kurzust elvégeztek ekkora feneket kell keríteni?! Ha nincs mit írjanak térjenek vissza hetilapnak! Mit kell annyit Gábor R fényezni? Ja, h ők a tejhatalom kezdi környékén? Ez olyan Pitkines….A város kampust épített nekük az érettségin elért eredményeikért, a többi suli pedig szegényesen tólja előbbre a szekerét! Ennyit a városvezetésről,akik nekük nem nyalnak azok nem haladnak!

 • User
  Dátum: 2018. május 7., 7:58
  ÉRTÉKELÉS: 5

  Moraru okosabb mint a kézdivásárhelyi kollegái?! Kedves Kézdivásárhelyiek ti menjetek Sztgy környékére kurzusokat szervezni, ez így fair!!!!

 • User
  Dátum: 2018. május 7., 12:54
  ÉRTÉKELÉS: 3

  Az Apor Péter Szaklíceumban lassan 20 éves hagyománya van a gasztronómiai képzésnek,diákjaik szakiskolai ,líceumi meg posztliceális oktatásban sajátítják el a szakma csínját-binját,számos külföldi intézménnyel ápolnak szakmai kapcsolatot. Diákjaik rendszeresen gyakorlatoznak neves helyi és külföldi cégeknél,tehát nem egészen értem,hogy ezzel a cikkel mit akarnak elérni?!

  • User
   Dátum: 2018. május 7., 15:23
   ÉRTÉKELÉS: -2

   Értelmezésem szerint ennek a cikknek az a célja, hogy tájékoztasa az olvasókat arról, hogy az egyik iskolában diplomát szerzett 6 szakács és 10 pincér. Ez fontos hír, ugyanis az egész megyében hiány van ebből a két szakmából. Korábban arról is olvastam ugyanitt, hogy az Apor Péterben is volt ilyen záróvizsga. Annak is örültem. Inkább azt nem értem, hogy mi volt az ön célja ezzel a kommentel. Valami szakmai féltékenység esete foroghat fenn?

 • User
  Dátum: 2018. május 7., 21:51
  ÉRTÉKELÉS: 6

  Kérem szépen túl nagy hiány nincs ebben a két szakmában,csak sajnos a környék nagystílű patronjaik nem fizetik meg a munkásembert ezért külföldre vándoroltak!

 • User
  Dátum: 2018. május 7., 21:40
  ÉRTÉKELÉS: -1

  Az én értelmezésem szerint pedig lassan egyik líceum a másik róvására veszít osztályt az ilyen emberkék miatt,akik kurzusokra bérletesek szerte a megyében és 2 kézzel fejik az uniós pénzeket!!!

 • User
  Dátum: 2018. május 8., 1:42
  ÉRTÉKELÉS: 0

  Hoppá! Konkurencia kezd lenni. Szabad piaci verseny. Az érdekes az, hogy melyik szabad piacon. Még véletlenül sem vasesztergályos, vagy elektronista, vagy megkockáztatom: asztalos szakmában (most ezek jutottak eszembe), hanem pincér, meg szakács. Kedveseim! Nem akarom a tisztelt pincérek és szakácsok érdemeit kisebbíteni (van olyan ismerősöm aki ott kezdte, és ma igazgató), de azt gondolom, hogy mégiscsak elég a kezdéshez egy gyorstalpaló. Miért gondolom így? Mert alig van olyan ember, aki egyszer életében legalább egyszer odahaza ne főzött volna valamit, vagy legalább egyszer ne segített volna anyának tálalni. Pityókát is hámozott már szinte mindenki.
  Ehhez képest azért kevesen esztergáltak, kevesen javítottak meg egy villamos készüléket, de olyan sem található minden családban, aki ügyesen meggyalult volna egy széklábat. Drágáim, nyugodjatok meg, nem olyan nagy dolog egy rántottát összeütni. Még egy “szobafestő is tud” olyant, hogy Méhes Györgyöt idézzem. Tökmindegy, hogy a Gábor Áron, vagy Apor Péter iskolában kavarta-e először a rántást, úgyis elhúz rövidesen külföldre, aztán vagy nagy “masterséf” lesz belőle, vagy megy vissza vakolni.