Felhívás!

Csalással is próbálkoztak

Tegnap a román nyelvből és irodalomból írt írásbeli dolgozattal megkezdődött az idei érettségi, amelyre Kovászna megyében 1390-en iratkoztak az idei, illetve korábbi évfolyamokból.

A megyei tanfelügyelőség közleménye szerint 1029 magyar tagozatos és 361 román tagozatos diák nevezett be az érettségire: 742-en elméleti középiskola végzettjei, 426-on szaklíceumban tanultak, 222-en hivatásfejlesztő (vokacionális: művészeti, teológiai) oktatásban vettek részt.

Megyénkben az 1298 román vizsgára iratkozott végzősből tegnap 1272-en jelentek meg, 26-an hiányoztak, utóbbiak közül ketten a járvány miatt elkülönítésben vannak. Két diákot kizártak a vizsgáról csalási kísérlet miatt (egyikük a Nicolae Bălcescu-, másik a Gábor Áron-szakközépiskola diákja), ők a következő két érettségin sem vehetnek részt. Senkit nem kellett eltanácsolni azért, mert testhőmérséklete meghaladta a 37,3 fokot.

A dolgozatokat a korábbi évek gyakorlatához hasonlóan más megyében javítják, de késő délután még nem lehetett tudni, pontosan hova viszik innen, és honnan hozzák ide az írásbeliket, a tanügyieknek nem is szabad ezt kiszivárogtatni. A megyében 84 pedagógus tagja a vizsgáztató bizottságoknak 7 vizsgaközpontban és 7 alközpontban, továbbá 230 felügyelő, 142 javító tanár és 7 megyei érettségiztető bizottsági tag segíti az érettségi lebonyolítását.

Ma anyanyelvből, szerdán a szaknak megfelelő kötelező tantárgyból, csütörtökön a profilnak megfelelő választott tantárgyból vizsgázhatnak a tizenkettedikesek. Sikeres az érettségije annak, aki minden tantárgyból megírja legalább az 5-öst, átlaga pedig nem kisebb mint 6-os.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.