Hirdetés
Hirdetés

Csak súlyos betegek vannak

A korábbi héthez hasonlóak az esetszámok a Dr. Fogolyán Kristóf Megyei Sürgősségi Kórház Covid-osztályán, a páciensek állapota továbbra is súlyos – közölte a kórház vezetősége.

Heti sajtóértekezleten ismertette a koronavírussal kapcsolatos esetszámokat a kórház vezetősége, eszerint jelenleg 84 koronavírussal kezelt beteg van a kórházban, és 12 fertőzött-gyanús személyt is beutaltak. Utóbbiak között egy kiskorú gyermek is található, illetve két személyt az intenzíven kezelnek.

A Covid fertőző osztályon 66 beteg fekszik, heten pedig a nefrológiai osztályon.

A sebészetre hat pácienst utaltak be, egy nőt nőgyógyászati kezelés miatt, 5 személyt ortopédiai problémákkal. Kritikus állapotban 12 pozitívan tesztelt személy van, öten noninvazív lélegeztetést kapnak. Az elmúlt hét során 58 személyt engedtek ki a kórházból és 9 haláleset történt. Az elhalálozásokkal kapcsolatban Roșu Mátyás orvosigazgató elmondta: az elhunyt személyek életkora 60 és 84 év között volt, mindannyian légzéselégtelenség és a koronavírus okozta tüdőgyulladás következményei miatt hunytak el. A kórházban jelenleg többségében súlyos esetek vannak, sokak számára szükséges az oxigénpótlás.

Hirdetés
Hirdetés

A megyei kórházban egyébként a személyzet körében is előfordulnak koronavírusos megbetegedések, hetente van eset az alkalmazottak között. Ugyanakkor, a vezetőség előzetes felmérése szerint, a kórház mintegy 1000 dolgozója közül 258 személy szeretné beoltatni magát, amint megérkezik a védőoltás. Ennek oka, hogy vannak, akik már átestek a betegségen, míg akad olyan is, aki szkeptikus a vakcinával kapcsolatban. <

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük