Hirdetés
Hirdetés

Csak nő a rászorulók száma

Csak nő a rászorulók száma Kovászna megye

Sokan képesek adni, még akkor is, ha nem nevezhetik magukat tehetőseknek: ezért a segélyszervezeteknek köszönhetően karácsony tájékán csomagok ezrei találják meg azokat, akik a kicsinek is tudnak örülni. A Kovászna Megyei Vöröskereszt munkatársai, a vállalkozó partnerek és az önkéntesek mind hozzátették a maguk részét az ünnephez, kedden pedig élő facebook-közvetítésben kisorsolták a nyerteseket is.

Bár olykor lehetetlen küldetésnek tűnik, a Vöröskereszt megyei szervezete decemberben évről évre megszervezi a tombolajátékot, melynek nyereményeit a maguk során a szponzorok ajánlják fel.

A tízlejes tombolajegyeket idén is az önkéntesek árulták Szentgyörgyön, és a vidéki településeken, így az 1525 jegy árából és további adományokból összesen 16 ezer lej gyűlt be. Ebből álltak össze azok a tartós élelmiszert (lisztet, cukrot, olajat, sárgaborsót, margarint, pástétomot) tartalmazó élelmiszercsomagok, amelyeket jó idejében, karácsony előtt két héttel elkezdtek kiosztani és eljuttatni a rászorulóknak, akiket a Vöröskereszt önkéntesei még korábban beazonosítottak a különféle településeken.

Idén, mint tavaly is, 600 csomagot sikerült összeállítani, de érezhetően, legalább 10–1%-kal megnőtt azok száma, akiknek ez a kis segítség is sokat jelent(ene) – közölte lapunkkal Lázár Andrea projektmenedzser.

A keddi élő közvetítésben a tombolajegyek vásárlói közül 42 szerencsés nyertes nevét sorsolták ki, a lista megtalálható a szervezet facebook-oldalán (bár a nyertesek csak a tombolajegy száma alapján azonosíthatók), ők majd 2023. január 9-e után vehetik át a nyereményeket. <<

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük