Hirdetés
Hirdetés

RÖVIDEN

Hármas baleset Kökösben
Szerda délelőtt fél 11 után értesítették a rendőrséget, hogy a 11-es országúton, Kökös területén közlekedési baleset történt. Az első információk alapján három személyautó ütközött össze, egy személy szorult orvosi ellátásra. A környéken több mint egy órán keresztül állt a forgalom – közölte a Kovászna megyei rendőr-főkapitányság. (fá)

Új parkolórendszer Sugásfürdőn
Sepsiszentgyörgy Önkormányzata a síszezonra jellemző forgalmi torlódások megelőzése érdekében okos parkolórendszert alakított ki Sugásfürdőn, amely segítségével a sípályákhoz tartó gépjárművezetők időben értesülhetnek az üdülőtelepen lévő szabad parkolóhelyek számáról. Ennek érdekében Sugásfürdő bejáratánál (a minigolf pálya közelében) egy sorompót helyeztek el, amely automatikusan rögzíti az autók rendszámát. A parkolási díj az üdülőtelepen 3 lej/óra, és csak bankkártyával lehet fizetni.

Jobb körülmények a zágoni óvodákban
Kiss Gusztáv, Zágon polgármestere a covasnamedia.ro hírportálnak nyilatkozva megelégedéssel nyugtázta, hogy az elmúlt ősz folyamán sikerült jelentős felújításokat, korszerűsítéseket végezni a Ion Creangă meseíró, illetve Szabó Kati (Katalin) többszörös olimpiai bajnok tornásznő nevét viselő két helybeli óvodában.
A Ion Creangă Óvoda esetében a teljes villamossági hálózatot kellett kicserélni, mert a korábbi elévült, nem működött jól, gyakran okozott bosszúságot. Kicserélték a termek bejárati ajtóit, festettek, meszeltek stb. Az átfogó munkálatokat a község polgármesteri hivatala és a háromszéki tanács finanszírozta, egyenként 132 ezer lejes hozzájárulással. A Szabó Kati Óvodában az általánosabb jellegű tatarozások, korszerűsítések mellett a legfőbb művelet az volt, hogy az épület hőközpontját az alagsorból egy külön épületbe költöztették. Ennél az óvodánál a költségeket a helyi és a megyei önkormányzat biztosította, egyenként 30 ezer lejjel. A hőközpont elköltöztetését saját költségvetésükből fizették. A két felújított óvodának csaknem száz óvodása van, összesen hat óvónővel. (bl)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük