Felhívás!

Csak az első félév anyagából felelnek

Csak az első félév anyagából felelnek Kovászna megye

Csak akkor kezdődhet el az oktatás, amikor a vészhelyzettel foglalkozó bizottság úgy ítéli meg, hogy az osztálytermekben folyó munka nem veszélyes – közölte a Kovászna Megyei Tanfelügyelőség. Addig digitálisan zajlik a tanítás, de más rendelkezések is vannak.

Valamikor május 15-e után kezdődhet el ismét a tanítás, de a pontos dátumot még nem tudni – közölte a megyei tanfelügyelőség. Az oktatás addig digitális tanrend szerint zajlik, viszont a diákok lezárása, illetve a vizsgák menete változik. A közlemény alapján a második félévben az iskolai helyzet lezárása két jeggyel történik, a diákok a félévi dolgozatokat csak a március 11-ig leadott anyagból írják.

Ugyanakkor idén a szakzáró és érettségi vizsgát átdolgozott program és tanterv szerint írják. A tanügyminisztérium a rendelet melléktervében közölte a vizsgák menetét, követelményrendszerét és a csökkentett tananyagot. A vizsgák időpontja a járványhelyzettől függ, erről a későbbiekben döntenek.

– A tanárok mindent megtesznek diákjaik felkészítésének érdekében, de ebben a nehéz helyzetben megnő a tanulók felelőssége is. Nagyon fontosnak tartjuk az iskolával, tanítókkal, tanárokkal való kapcsolattartást, hiszen csak így lehetséges felkészülni a vizsgákra. Arra kérjük a diákokat, a helyzethez illő komolysággal viszonyuljanak a tanuláshoz és hasznosan töltsék az időt. A szülőket a gyermekeik támogatására kérjük – írta Kiss Imre főtanfelügyelő.

A szakember hozzátette: bármilyen tanítással, tananyaggal kapcsolatos információért a tanárokhoz, tanfelügyelőkhöz lehet fordulni.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.