Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Bizonytalan strandnyitás

Bizonytalan strandnyitás Kovászna megye

Bevétel nélkül, csökkentett alkalmazotti létszámmal dolgozik a Sepsi Rekreatív. Úgy tűnik, az általuk ügykezelt intézményekben oldják fel legkésőbb a szigorító rendeleteket.

Hirdetés
Hirdetés

A Sepsi Rekreatív által működtetett létesítményeknél is létszámcsökkentéssel és költségmegvonással igyekeznek átvészelni a járványidőszakot. Bodor Lóránd igazgató elmondta: elsők között voltak, akik bezárták a különböző sport- és szabadidős létesítményeket, még a katonai rendeletek előtt. Később mintegy 40 alkalmazottat küldtek kényszerszabadságra, jelenleg 57-en dolgoznak a céghez tartozó különböző egységeknél.

Átszervezéseket is kezdeményeztek, így többnyire olyan munkatársak dolgoznak, akik az épületek felügyelete mellett kisebb belső munkálatokat is el tudnak végezni (meszelés, átalakítások). Ezek viszonylag kevés pénzből megoldhatók, így felújították a városi uszoda néhány zuhanyfülkéjét, és más kisebb munkálatokat is elvégeztek. Az intézményekben lekapcsolták a fűtést, néhány helyen pedig elzárták a vizet és az áramot is.

A Sepsi Rekreatív kezelésében áll a Szabó Kati Sportcsarnok melletti szálló is, amelyet most azoknak az egészségügyi alkalmazottaknak bocsátottak a rendelkezésére, akik fertőzött-gyanúsak vagy pozitívak. Jelenleg ketten laknak a szállóban, de 30 férőhelyes, így meg tudják oldani az elszállásolást a szükségállapot végéig.

Egy másik, nagyobb gond a strand megnyitása. Legalább egy hónapos előmunkálatra lenne szükség ahhoz, hogy megnyissák a létesítményt, amit már most el kellene kezdeni, de ez lehetetlen. Várják az ezzel kapcsolatos miniszteri rendelkezéseket. Bodor véleménye az, hogy amennyiben mégis nyitnak, csak korlátozott számban engedhetik majd be az embereket, aminek jelentős negatív gazdasági vetülete is lesz.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük