Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Constantin Pătru kelt az EMSZ védelmére

Constantin Pătru kelt az EMSZ védelmére Kovászna megye

Három napot kellett várni a reagálásra Kulcsár-Terza József, az MPE országos ügyvivő elnöke azon kijelentésére, miszerint „az EMSZ önmagát tette hiteltelenné azzal, hogy román pártokkal szövetkezett, ami egyértelműen román érdekeket szolgál.” Ám csak az egyik érintett fél vette fel a kesztyűt.

A kézdivásásárhelyi románpárt-szövetséget tető alá hozó Constantin Pătru vállalkozó pénteki Facebook-bejegyzésében etnikai uszítással vádolja az ügyvivő elnököt, és síkra száll az EMSZ-szel való kollaborálásuk mellett, mondván: ha Zágon községben nem okozott gondot az RMDSZ-es tanácsosoknak román alpolgármester megválasztását támogatni, ugyanazt miért ne tehetné meg az EMSZ Kézdivásárhelyen. Ugyanakkor kitér arra is, hogy „személyesen mentem el a polgármesterrel Bukarestbe politikai támogatást szerezni az uszodaépítés finanszírozásához”, és hogy egy általa kidolgozott és letett, lóversenypálya létesítését célzó projektje azóta is fiókban hever.

Részlet Constantin Pătru Facebook-bejegyzéséből (képernyőmentés)

Ezzel kapcsolatban Bokor Tibor polgármestert is megkérdeztük, aki elmondta: Constantin Pătru még 2016-ban, egy alkalommal valóban elment vele Bukarestbe, de akkor az állítólagos „kapcsolatai” közül senki sem állt szóba velük, dolgavégezetlenül jöttek haza; az uszoda-szerződést 2023 márciusában írta alá Cseke Attila RMDSZ-es miniszterrel. „Constantin Pătru semmiféle projektet nem tett le a polgármesteri hivatalhoz. Régebb javasolta ugyan, hogy lóversenypályát kéne építeni a fortyogófürdői legelőn, de azt a területet vissza kellett mérnünk az igénylőknek. Neki is több hektárnyi területe volt Fortyogófürdő mellett, ott is megcsinálhatta volna a versenypályát magánkezdeményezésből, de inkább felparcellázta és eladta. Egyébként, ha annyira szívén viseli a helyi román közösség sorsát, miért lépett ki a tanácsból? Azért, hogy tudja megszerezni magának a fortyogói bázist! – fogalmazott az elöljáró.

Részlet az EMSZ egyik kampányvideójából (képernyőmentés)

Az EMSZ kézdivásárhelyi szervezete mindmáig nem reagált Kulcsár-Terza József nyilatkozatára. Tanácsosai ehelyett egy egészen sajátos kampányba kezdtek: végigjárják az RMDSZ kezdeményezéséből épült vagy épülő létesítményeket (uszoda, ipari parkok, bölcsőde stb.), és videóban elmondják: azokat ők is megszavazták.

Az új bölcsődét idén márciusban avatták fel – egyelőre nincs neve

Nem ismervén azonban a projektek részleteit, vagy nem figyelvén oda a megszavazott tanácshatározatokra, így olyan bakik is becsúsznak, mint például a nemrég felavatott bölcsőde Szent Annára való „átkeresztelése” – holott ez ama országos projekt neve volt, melynek keretében a bölcsőde megépült.

Címlapfotó: részlet egy, a románpárt-szövetség és az EMSZ közti szövetkezést ironizáló, a világhálón keringő mémből

 

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2024. május 25., 14:50
  ÉRTÉKELÉS: 22

  Patrut addig erdeklik a kozosseg ugyei,amig valamilyen bizniszt fel nem fedez hogy arra azonnal lecsapjon. Eddig is igy volt ez. Az EMSZ bohockodasarol mar nem erdemes beszelni sem, mar lassan viccnek is rossz, unalmassa valtak!

 • User
  Dátum: 2024. május 25., 16:51
  ÉRTÉKELÉS: 15

  Hat most mar illene tudjuk hogy vegul is ki a tulajdonos Fortyogon, eggyesek azt mondjak hogy egy szekely tulaj van a polgi meg azt hogy Patru, akkor most mar ki a tulaj?

  • User
   Dátum: 2024. május 26., 8:48
   ÉRTÉKELÉS: 19

   A polgi nem azt mondja, hogy Patru a tulajdonos, hanem h ő akarta megvenni. Azért lépett ki a tanácsból, mert tanácsosként nem tudott volna kezet tenni rá. Szerencsére, így sem tudott, mert a Hegedűs Ferenc vezette bizottság nem engedett a 48-ból, s nem adta el neki féláron. Mert Patru a felértékelési ár felét akarta csak kifizetni, s azt is 5 év alatt!

 • User
  Dátum: 2024. május 26., 9:31
  ÉRTÉKELÉS: 33

  EMBEREK! Nem azt mondom hogy az RMDSZ tökéletes és a vezetőinek, polgármestereinek nem lehet a munkájukban hibát kapni, DE az EMSZ-ről és más régi vagy új ellenzéki pártokról és nagy megváltó terveikről csak a választások előtt pár hónappal lehet hallani!

  Ha annyira tenni akartak volna Kézdivásárhelyért akkor 4 évig valamivel próbálkozhattak volna legalább kampányfogásként, de még azt sem tették …… s nem is fognak semmit, sem itt sem máshol, ezt jegyezzétek meg!

  Egy sértődött társaság, vagy azért mert az RMDSZ nem fogadta be, vagy azért mert kirakta valamikor.
  Tisztelet az természetesen mindig van, egy pár jóhiszemű a rendszert nem átlátó ember akit valamivel elvarázsoltak, de a mese véget ér!

 • User
  Dátum: 2024. május 26., 12:31
  ÉRTÉKELÉS: 20

  Mi a banatos lo*****tol gondoljak ezek az EMSZes bohocok,hogy van bennuk annyi kraft,hogy egy varost el tudnak vezetni??? Attol,hogy 8 eve emelgettek a kezuket,seged lila gozuk nincs az adminisztraciohoz. Azt sem tudjak,hogy az ajtok merre nyilanak. Mitol lesz a fuggetlen polgarmesterek elo szentje jo varos vezeto??? Meg a kereskedelemhez sem ert! Annak idejen a kerskedo ment es kereste a portekat, korbe jarta az orszagot,hogy a boltba az arut beszerezze. Ez a nepper,csak a vasarlo altal keresett alkatreaszet kikeresi a katalogusbol,megrendeli,elhozzak es felaron eladja. Ez nem kereskedelem! De legalabb van ido a felest meghuzni, mert az idot valahogy el kell tolteni a zarasig…nagy az Isten allatkertje

 • User
  Dátum: 2024. május 26., 13:51
  ÉRTÉKELÉS: 15

  Az EMSZ kampany elore eltervezett megteveszto,felrevezeto muvelet,alcazas. Oroszul „maszkirovka”- a lenyeg a hatterben van, nem az , amit latunk , gondolunk. Nincs EMSZ-es Alpolgarmester jelolt mert Patrunak van igerve . Ez a lenyeg, a tobbi mese .

 • User
  Dátum: 2024. május 27., 11:43
  ÉRTÉKELÉS: 17

  En nem dicserem Bokort sem ,de Patruekat meg annyira sem!!Roman ellenes sem vagyok ,de az biztos hogyha megkaparintjak a barsonyszeket ,minden ellessz romanositva!Amugy a”magyarok” amelyek melleje altak,nagyon szegyeljek magukat ,tobbet az en szemembe NEM emberek!!Es ezt nagyon sokan igy gondoljak!!Sosoaca lessz a tanacsadojuk!!!

 • User
  Dátum: 2024. május 27., 14:52
  ÉRTÉKELÉS: 14

  Konyorgok,valaki szedje ossze ezeket a mondatokat!!! Peszkula a DAC tonal” ez van,betonok vannak,betonok uszkalnak”! Ez hulye vazze🤣🤣🤣🤣 4 eve a varjakat akarta a Jozsiasbol repteri szirenakkal eluzni, a masik kreten atombombat robbantot, ez az ertelmes betont usztat a vizben. Ott van a doktor fizikus, nem magyarazta el neki,h ez nem igazan mukodik??? Menj Johann filmezzed,te artatlan vagy, nem erted ezt🤣🤣🤣🤣

 • User
  Dátum: 2024. május 27., 14:24
  ÉRTÉKELÉS: 14

  Aszongyák ezek, hogy „Szent Anna Bölcsőde”…2 mondatos román szövegen ha nem igazodtok el, hogy akartok várost vezetni? Én csak sajnálni tudlak. (Hogy nem veszitek észre, hogy minden 4 évben jobban s jobban lejáratjátok magatokat? Nincsen nektek, aki szóljon?)

  • User
   Dátum: 2024. május 27., 18:19
   ÉRTÉKELÉS: 10

   Sokan szóltak, de nem érdekli őket. Érdemes pl. Balázs Attila politikus facebook oldalát megnézni. Egy karácsonyi üzeneten kívül semmi nincs 2021 és 2024 között. Sőt, 2021-ben se sok, mondjuk megtudjuk hol kirándult.

   • User
    Dátum: 2024. május 27., 19:37
    ÉRTÉKELÉS: 12

    Egyébért is érdemes megnézni Balázs Attila FB-oldalát. Ott díszeleg az oldalán, hogy ő politikus, s hogy saját honlapja is van, mint a menő politikusoknak: www. balazsattila.com. Csakhogy ez az oldal nem az övé, nemes egyszerűséggel ellopta valakitől. Ennyit a szavahihetőségről, ennyit a választók komolyan vevéséről. Tankó Sándor most már látja-e, kivel szűrte össze a levet?

    • User
     Dátum: 2024. május 27., 21:06
     ÉRTÉKELÉS: 14

     Aki nem nyal, gratulal , hanem kerdez egybol letiltjak ! Nagyon sokan vagyunk letiltva.
     Idezetek Balazs Attila FB oldalarol:
     „Hiába van szólásszabadság, ha senki sem bírálja a kormányt; sajtószabadság, ha senkinek sem akaródzik kemény kérdéseket föltenni”

     „A szólás szabadság minden embert (minőségénél fogva) egyenlően megillet
     Szép ,ha mindenki felvállaja a saját véleményét,azt amiben hisz,és nem hagyja magát befolyásolni.Mert az igazság az szabadság!”
     Hogy is van ez ??
     Ki, mi , mozgatja ezt az embert,hogy 4 evente aktivizalodjon es aljas modon tamadjon ?
     1.) Butasag ?
     2.) Hatalom ?
     3.) Valakik ?
     4.) Valakik mert zsarolhato ??
     4 evig hibernal mint egy alvo ugynok, aztan eljon az ideje es beidul/beinditjak.
     2.)

 • User
  Dátum: 2024. május 27., 21:40
  ÉRTÉKELÉS: 16

  Mi akar ez lenni :
  REFORM GAZDASÁG POLITIKA MENTESEN!
  Kerem magyarazza el valaki.
  Gazdasagi reformot inditanak ezek a zsenik ?
  Politika mentesen, de a penzt Csaba intezi a roman partoktol .
  Javasolom csinaljunk egy FB csoportot, ahova mindenki irhat,kulonben csak itt van lehetosegunk egymassal megosztani velemenyunket. Es irjanak ok is, legalabb rohogunk.
  Lehetne az oldal neve „Gerenda”, „Tiltott Acsok ” Ácspolitika „, „nEMSZ”

  • User
   Dátum: 2024. május 29., 12:51
   ÉRTÉKELÉS: 14

   Hogyne intézné Emeric Csobi a pénzt, szabdságot is vett ki azért hogy fogadja a Héjja Béla fényképezojében az érdeklödöket. Addig is az Autolendben a kollegája nem ad kasszabont a vásárlóknak. Vicces társaság .

   • User
    Dátum: 2024. május 29., 21:20
    ÉRTÉKELÉS: 7

    Imre Csaba elkezdett dolgozni a közösségért, 20 fát vágott ki törvénytelenül mások lépcsőháza elől.
    Szép kezdet mit várjunk később?

 • User
  Dátum: 2024. május 28., 8:36
  ÉRTÉKELÉS: 15

  Uj napra ebredtunk, az ejjel EMSZek azt almodtak,hogy a szimpatikus, fiatal nagytata, Tanko lesz az alpolgarmester. S minden fasza lesz,mert kozalkalmazottakbol es vallalkozokbol lesz majd a tanacs,mint Udvarhelyen! Na, me Sanyika! Si ce zicetii de Codul administativ, ati citit? Nu pre cred. Jol mondta Sanador a bemutatkozojaban, MINDENKI FOGLALKOZZON AZZAL,AMIHEZ ERT. Szerintem is!

 • User
  Dátum: 2024. május 28., 16:55
  ÉRTÉKELÉS: 12

  S akkor ennek a sport nagytatának mivelhogy az asszonyt lecserélte az lesz a titkárnöje? Tudom senkinek semmi köze mert hogy is mondta a változás belül kezdődik és a rothadás is.

 • User
  Dátum: 2024. május 28., 21:24
  ÉRTÉKELÉS: 11

  Megáll az ész: miután azt sem tudták, eddig hol van, az EMSZ tanácsosai most azt „szorgalmazzák, hogy a kézdivásárhelyi és környékbeli falvak lakói az uszodába, belépési díjként, fél árat fizessenek”. DE hát ez az én ötletem volt, itt vetettem fel, amikor azért panaszkodtak, hogy az uszodában sok lesz a brazil. Hát semmit se tudnak maguktól kitalálni? Ezt is el kell lopni???

 • User
  Dátum: 2024. május 29., 7:40
  ÉRTÉKELÉS: 6

  Ezeknek nincs sajat otletuk, az RMDSZ kampanyszlogenjetol kezdve,betukaraktereket,mindent is lenyulnak. Ki kellene abbol a diszes tarsasagbol kitalalja??? Csak pozitivan!

 • User
  Dátum: 2024. május 29., 14:21
  ÉRTÉKELÉS: 16

  Ez a süket „független” bohoc polgijelölt máris polginak képzeli magát? Beül egy fusztrált fénykèpész irodájába ès azt hiszi a lakók sort állnak majd, hogy lássak az idióta fejét? Nem inkább neki kellet volna kimennie minden nap egy-egy negyedbe és beszeljen az emberekkel, nézzen körül, gyűjtsön ötletet? Na de amíg Pescula a kampányvezér többre nem is lehet számítani. Egyetlen saját elképzelése nem volt még Cshobikának. By by változás :)))

  • User
   Dátum: 2024. május 29., 19:37
   ÉRTÉKELÉS: 9

   Van ennel jobb!!! Chiobi beszelget Tankoval(igy irom a nevet, mert meg mindig ertelmesebb, mint a bohoc bagazs), saszongya a lelkem, hogy „Azért vállaltam el jelölésemet….” Freudi elszólas vajon? Hat a fuggetlent ki jelolhette??? Kitol fogadta el a jelolest??? Bingo!!!! Hat persze, hogy PATRU!!! Aki elsore kitalalta, igyon egy pohar vizet:))))

 • User
  Dátum: 2024. május 29., 19:40
  ÉRTÉKELÉS: 8

  Fuggetlen Csaba azt olvassa,amit neki leirtak, olyan mint Biden😂, jo hogy nem ugy olvasta be,hogy „azert vallaltam a jelolesemet vesszo hogy…” ha a Csiki meccset irtak volna le,akkor azt is beolvassa😂😂😂

 • User
  Dátum: 2024. május 30., 1:24
  ÉRTÉKELÉS: 9

  Valaki szóljon a ” független ” jelöltnek,hogy nem járt le a választás még.

  Alkatrész meghallgatást kellene tartania .

  Sajnos ez is klinikai eset mint a virágporos!

  Isten óvja ezt a várost!

 • User
  Dátum: 2024. május 30., 10:56
  ÉRTÉKELÉS: 12

  Imre „úr” beűl egy fényképész irodájába és ott várja a választókat beszélgetésre. Nos kézdivásárhelyhez tartozik Oroszfalu, Szászfalu és Nyujtód is, e három faluba személyes tiszteletét is tehette volna elbeszélgetett volna az emberekkel stb. De nem ilyesmi eszébe sem jut neki, de ne is számítson e három falu szavazataira hiába hogy ön szászfalvi ott sem kap sok szavazatot mert ön büszke, gőgös üresfejü ember.

 • User
  Dátum: 2024. május 30., 17:10
  ÉRTÉKELÉS: 8

  Forgatokonyv szerint Patru kellene legyen az alpolgarmester. Tanco nem vallalja, visszalep stb.
  Imre Csabahoz lenne nehany kerdesem nyilvanossag es sajto elott, nem a fenykepesznel.
  Milyen vegzettsege van, dolgozott-e kozigazgatasban?
  Miert gondolja,hogy alkalmas polgarmesternek ?
  Azt mondtak magyar, raadasul szekely is . Mit jelent neki magyarnak/szekelynek lenni ? Enyhen szolva furcsa, hogy magyar/szekely emeber roman partok erdekeit kepviseli …….
  De ha igy dontott miert nem kommunikal romanul is ?

 • User
  Dátum: 2024. május 30., 19:46
  ÉRTÉKELÉS: 4

  Milyen végzettsége van Emericnek? Hát a bacalauteat si atãt. Az elég is neki ő úgyis csak báb lesz a bársonyszékben szava nem lesz Pãtru lenne Isten ments hogy legyen a polgi. Hajrá Bokor Tibor, kinek egy kis esze van az mind rászavaz.

  • User
   Dátum: 2024. május 31., 13:00
   ÉRTÉKELÉS: 7

   Peszi a helyzet a kovetkezo! Meguntam a sok okoskodasod az iskolaba is ezt csinaltad. Nem tudom hogy kinek kepzeled magad. Nyugodtan elmondhatod met nem szegyen hogy mennyit tanultal s azt es hogy roman osztalyban vegeztel met ilyen volt a rendszer.A magyar csak fakultativ ora volt s arra se jartal. Huzd meg magad met jo szakember vagy te ennelkul a mocsok nelkul es jol megvolnal.Minek neked ez? S hogy Tanko Sanyit mivel csaltatok oda azt nem tudom de ha ennyi az esze akkor csinalja

 • User
  Dátum: 2024. június 1., 18:26
  ÉRTÉKELÉS: 2

  Peszikét az antimatéria és a feketelyukak gyerekkora óta kísérik és ahogy látszik nem csak öt hanem a társaságot is. Ha a figyelő a figyelt lenne könnyen rajohetett volna hogy a kurv…..tol többet lehet tanulni mint a buddhátol…….