Hirdetés
Hirdetés

Cégautók tilosban

Cégautók tilosban Kovászna megye

Mint arról korábban már beszámoltunk, számos sepsiszentgyörgyi lakónegyed parkolójából éjszakára kitiltották a céges mikrobuszokat és kisteherautókat, furgonokat. A helyszínekre figyelmeztetőtáblát helyeztek ki, és hamarosan bírságokra is számíthatnak a törvényszegők.

Még tavaly jelentette be Antal Árpád polgármester – aki általa készített fotókkal nyomatékosította az akkori sajtótájékoztatóján –, hogy számos gond akad az éjszakára a lakónegyedekben leparkolt, sok esetben 2–3 személyautó helyét is elfoglaló céges furgonokkal. Az elöljáró hangsúlyozta, a lakónegyedi parkolók a megnövekedett autópark miatt amúgy is zsúfoltak, ez a jelenség pedig csak ront a helyzeten, továbbá kiemelte, hogy ezek az autók cégek tulajdonában vannak, így azok székhelyén kell leparkolni.
Idén számos sepsiszentgyörgyi lakónegyedben tiltótáblákat szereltek fel, illetve ezek kihelyezése után a helyi rendőrség munkatársai is elkezdték az ellenőrzéseket.

Hirdetés
Hirdetés

– Eddig összesen 35 járgányt találtunk tilosban parkolni, elkezdtük a tulajdonosok azonosítását, és 17 esetben már el is küldtük a jegyzőkönyveket. Eddig figyelmeztetéseket osztottunk, ám a következő lépés a bírságolás lesz – mondta Hadnagy István, a sepsiszentgyörgyi helyi rendőrség vezetője.

Tőle tudtuk meg, hogy hatásosnak bizonyult a tiltás, hiszen a táblák felszerelése óta jelentősen csökkent a lakónegyedekben parkoló cégfurgonok száma.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2019. május 16., 8:24
  ÉRTÉKELÉS: 11

  Nagyon jó példa CV 01 WRB, a TEGA tulajdonában levő sárgaszínű duba. Ennek a sofőre van annyira pofátlan hogy az állomás negyedi szemetes kukák mellett parkol, annyira közel hogy a szemetet csak úgy lehet a kukába dobni ha a nagy sárban caplatunk. Nemegyszer pedig úgy állt meg hogy lezárta a négyemeletes tömbházak közötti útat megakadályozván egy esetleges mentőautó vagy tűzoltóautó beavatkozását. Amikor érdeklődtem azt mondta valaki hogy intervenciós autó. A fent leírtakat fényképekkel is tudom bizonyitani hogyha érdekli Hadnagy vagy Máthé urat!

 • User
  Dátum: 2019. május 16., 10:22
  ÉRTÉKELÉS: 9

  Semmilyen szolgalati kocsinak nem volna szabad a lakonegyedi ovezetekben parkolnia! Elnevezese is mutatja, hogy “szolgalatban” hasznalandok. Sokan viszont , sajatjuknak tekintik es nem kimondottan a ceg ugyeinek az intezesere hasznaljak , kimelve ezzel sajatjukat. Ja , es foglalva 2 helyet!

 • User
  Dátum: 2019. május 16., 12:59
  ÉRTÉKELÉS: 3

  Ennél csak az epertorta finomabb. A 12 – es tömbház udvarán és a Carefura üzlet mögött az ellopott jégpálya maradékán terjeszkedik egy piac. Ennek a kedvező fekvésnek egyetlen hozadéka, hogy a piaci árusok egy része, a földszinti boltok elárusítói, a saját autóját és az üzletét is a tömbház udvarán hagyja, a sportvetélkedősök is ezen a példán terpeszkednek, az áruházba menők is sokan itt hagyják, hogy ne kelljen araszolva kijönniük a bolt mellől. A benzinkútnál vásárlók egyik hányada, a kínai boltban félnapig válogatók hada, az átrakodó dubák serege, a pihenő futárautók arra vannak, hogy az itt lakók hazaérkezve, vagy elmenőbe kóvályogjanak a sok idegen autó között, mert vannak bérelt egyedi parkolók is…

 • User
  Dátum: 2019. május 16., 20:33
  ÉRTÉKELÉS: 1

  Bravó polgármester úr aki dolgozik arról minden rend bőrt le kell húzni. Hát igen sokba kerül a városnak a Őrkői nép, na meg a fekete salapétás milicisták népes hadserege valamiből el kell tartani városunk eme nemes velejéig romlott polgárait plusz azokat is faluról bejárnak védeni és szolgálni vagy éppen dorgálni és félni.

 • User
  Dátum: 2019. május 16., 21:32
  ÉRTÉKELÉS: 0

  Ne panaszolj, nincs a városban olyan, ekkora parkírozó, amelyben egyszerre autolives, erdei kitermelős, pityóka zsákos, olcso cipős, majdnem elfogadható turkis, bertises és vadsonkás autó legyen. Örvendhettek, hogy van ami között szédelegjetek.