Felhívás!

Az erdő nem szemétdomb!

Az erdő nem szemétdomb! Kovászna megye

A sepsiszentgyörgyi helyi rendőrség keretén belül működő környezetvédelmi iroda munkatársai számos kirándulóhelyet napi rendszerességgel felkeresnek, hiszen a hétvégi kiruccanások mellett egyesek hétköznap is szemetelnek.

Mint kiderült, tavaly még jelenségként lehetett beszélni az Olt menti illegális juhlegeltetésről, Hadnagy István, a megyeszékhelyi helyi rendőrség vezetője lapunk érdeklődésére kifejtette, belterületen egyre ritkábban lehet juhcsordákat látni: persze mindig akadnak „merészebb” pásztorok, így idén is bírságoltak már juhnyáj legeltetése miatt a Borvíz utcában.

A szabadon kószáló lovak is „kezdtek megjelenni” – avatott be Hadnagy, így a napokban ez ügyben is razziára készülnek, és befogják a köz- és magánterületeken csatangoló pacikat.

– Ilyenkor a csendőrség segítségét is kérjük, hiszen gyakran elszabadulnak az indulatok, amikor egy-egy lovat befogunk – részletezte.

Az is szóba került, hogy a környezetvédelmi iroda munkatársai napi szinten ellenőrzik a kirándulóhelyeket, főképpen az Olt partját, illetve Előpatak felé, a 4-es kilométer környékét, hiszen ezeken a helyszíneken rendszerint megjelennek a szeméthalmok, és nemcsak háztartási szemetet találnak, akadnak cégek is, amelyek hulladéktárolónak használják az erdőt.

– Volt példa rá, hogy autószerelésből, építkezésből származó hulladékot ürítettek ki az erdőben, kirándulóhelyeken, és ami számunkra felfoghatatlan, hogy akadnak olyan egyének, akik hétköznap is kihordják a háztartási szemetet a természetbe. Ez azért furcsa, mert ennyi energiával kilométereket autóznak akár a városban, a legközelebbi kukákhoz is elvihetnék a hulladékot – véli Hadnagy.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2019. május 16., 9:49
  ÉRTÉKELÉS: 3

  Ezentúl több és több szemét lesz bárhol a világon ,mert sok a szemét ember, az ember egymagában egy környezet szennyező szemét,cvökkenteni kell a gyerekvállalást globális szinten,az egyetlen megoldás !!!

 • User
  Dátum: 2019. május 16., 13:57
  ÉRTÉKELÉS: 6

  Mi van ujsagiro urak,mar nincs erdo amit lefenykepezni ?! Melyik erdo ?! Hiszen ezen a kepen csak lepusztult dombok latszanak. Ja, ugy akarja mondani,hogy a kivagott erdok lepusztitott domboldalai,az nem szemetdomb. De igen,kedves ujsagirok,onok tevednek. Az egesz Romania egy kirabolt,lepusztitott szemetdomb ! Es ez,az itt elo idiotaknak,szemianalfabetaknak es az ezekbol a kategoriakbol valasztott politikusoknak koszonheto !