Felhívás!

Bunyós hajléktalan

Rövid időn belül kétszer is a sepsiszentgyörgyi hajléktalanszálló tetejére mászott fel egy férfi, és csupán a hatóságok hosszas unszolására, a szálló vezetőjének kérésére mászott le onnan. Egy olyan hajléktalanról van szó, akit kitiltottak a szállóról, miután a bentlakókat rettegésben tartotta.

Székely Róbert, a sepsiszentgyörgyi hajléktalanszálló vezetője megkeresésünkre elmondta, a két említett alkalmon kívül voltak korábbi incidensek is, ám ezeket „házon belül” orvosolták.
– Egy 42 éves, börtönviselt hajléktalanról van szó, aki pszichiátriai problémák miatt – a mi közbejárásunkkal – rokkantsági segélyre jogosult. Sajnos, kiszámíthatatlan: gyógyszeres kezelés alatt áll, ha pedig iszik – ami nem ritka, több alkalommal kékszeszt is fogyasztott –, netán ragasztóval kábítószerezik, agresszívvé válik. Volt példa rá, hogy a csendőröket, rendőröket riasztottuk, miután a szállón kirabolt, megvert idős személyeket, de az egyenruhásoktól sem riadt meg, hozzájuk ütött. Az említett incidensek miatt kitiltottuk a szállóról. Egy személy miatt nem tarthatunk rettegésben közel harminc hajléktalant! Innen ered a folytonos követelőzése. Sajnos, nem bírunk vele. Előfordult, hogy józanon is megverte az időseket, elvette a pénzüket – avatott be Székely.

A hajléktalanszálló vezetője sajnálatosnak tartja, hogy az ilyen veszélyes, pszichés betegeket nem kezeli megfelelőképpen a rendszer: elmondása szerint a legutóbbi „tetőmászás” után is hamar kiengedték a kezelésre beszállított férfit, hiszen másnap már megjelent náluk.
– Amikor iszik, nem érzi a fájdalmat, közveszélyes, mégis az úton kószál. Számtalanszor jeleztük az illetékes hatóságnak a törvénytelenségeket, amiket elkövetett, de semmi eredménye – összegzett. 

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások