Hirdetés
Hirdetés

Brassói egyesület segíti

Brassói egyesület segíti Kovászna megye

Külföldre utazhat, határon túli örökbefogadókra találhat az az illyefalvi öreg kutya, amelyet év elején azért kobozott el a Kovászna Megyei Állategészségügyi Igazgatóság, mert az eb gazdája nem tartotta be az állatjóléti szabályokat.

Mint arról beszámoltunk, egy panaszos azért riasztotta az állategészségügyi igazgatóságot, mert elmondása szerint a kutya gazdája részegen verte, illetve az állatjóléti szabályokra fittyet hányva kikötve tartotta azt. Az igazgatóság munkatársai többnapos helyszínelés után elkobozták, és a szépmezői kutyamenhelyre szállították a ház­őrzőt, ahonnan egy sepsiszentgyörgyi állatbarát segítségével egy brassói egyesülethez került a szegény pára. A fiatal elmondta, hogy az ő biztatására tett panaszt a hölgy az igazgatóságon.

Hirdetés
Hirdetés

– Megígértem a hölgynek, hogy megfelelő gazdát kerítek a kutyának. Egy brassói állatvédő egyesület segítségét kértem, amelyiknek az elnökével már korábban több alkalommal is együttműködtem. Brassóba szállítottam a kutyát, ahonnan valószínűleg Németországba kerül egy új gazdihoz. Jó dolga lesz – újságolta lapunknak az állatbarát.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2021. február 3., 12:48
  ÉRTÉKELÉS: 2

  Hála Istennek!Várhegy bejáratánál a kanyarban van egy telek.Kutya kikötve egy bothoz,amire felcsavarodott a lánca, a kutyaház legalább két méterre van.Eselye nincs befeküdni. Ott jár minden nap száz ember,és senki nem tesz semmit.Hogy enni kap-e szerencsetlen,Isten tudja!

  • User
   Dátum: 2021. február 3., 13:05
   ÉRTÉKELÉS: 0

   Tegyen Ön valamit! Jelentést kell írni az Állategészséügynek. Nem csak panaszkodni és másra hivatkozni. Nagyon nehéz pár sort írni a hivatalos szerveknek. Itt könnyebb.