Hirdetés
Hirdetés
Felhívás!

Bőven van munkahely

Bőven van munkahely Kovászna megye

Még nem érzik a cégek annyira a hideg és az energiaárak szorítását, hogy erre az alkalmazottak kényszerszabadságra küldésével, esetleg elbocsátásával reagáljanak – mondta Kelemen Tibor, a Kovászna Megyei Munkaerő-foglalkoztatási Hivatal vezetője.

Hirdetés
Hirdetés

A munkaerőpiacon stabil a helyzet, munkahely van bőven, az elmúlt napokban éppen a többek között háromszéki gyártóegységgel is rendelkező Autoliv társaság számára rendeztek, illetve rendeznek kisebb börzéket, a hónap végén pedig fiataloknak is terveznek ilyet szervezni – válaszolta érdeklődésünkre a munkaügyi igazgató. A júliusi adatok szerint a megyében 4,08 %-os a munkanélküliség, ez az adat szinte azonos az előző havival.

Bár papíron még nem érkezett meg a költségvetés-kiegészítés, arra mindenképpen számítanak, és továbbviszik a támogatási rendszert is, az eddig létező szubvenciók ezután is megmaradnak. Újdonság, közölte Kelemen Tibor, hogy ettől az évtől a fogyatékkal élőknek nemcsak eszköztámogatást nyújthatnak a szociális intézményekkel partnerségben, hanem képzést, tanácsadást és munkanélküli segélyt is. <<

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2022. szeptember 21., 2:46
  ÉRTÉKELÉS: 8

  Jellemzoen a 8 altalanossal rendelkezok kellenek apjainkban a munkaeropiacon, a szakkepzetlennek minimalberert, tulorazni, fizikai munkara. Egyetemet vegzettekre nincs kereslet, ok is az iskolazatlanokkal egyutt kell megharcoljanak ugyanazon szakepzetlen munkas allasra, ahol egyre szazak jelentkeznek.

 • User
  Dátum: 2022. szeptember 21., 14:13
  ÉRTÉKELÉS: 15

  Azt szeretném látni, hogy a fizetések is az országos átlag és átlagon egy picivel felül alakulnak. Reggel meg lehet nézni hány személygépkocsi és autóbusz megy Brassó irányában mert ott 1000-2500 lejjel nagyobb a fizetés. Tehát munkaerő van, de nem a minimum bérért. Ahogy a gazdasági helyzet romlik egyre többen kell más munkahely után nézzenek, mert a helyi bérek inkább éh bérek .

 • User
  Dátum: 2022. szeptember 22., 6:15
  ÉRTÉKELÉS: 2

  Magasabb bérekhez szükséges lenne 1. Többet és jobban tanulni, mert iskoláink soha nincsenek a legjobb 50 között 2. Románul megtanulni (nem az ördögtől van az) 3. Modern ipar- és mezőgazdasági ágazatokat idehozni, mert kürtőskalácsos bódéban minimálbérnél többet senki nem fizet 4. Egyszer az életben politikusaink jöjjenek elő olyan javaslattal, ami az EGÉSZ ország javát szolgálja, nem illuzórikus ótónómiás dumákkal, és akkor román honfitársaink nem fognak sanda szemmel nézni minket, és jönnek ide is korszerű vállalkozók, befektetők.

 • User
  Dátum: 2022. szeptember 22., 10:49
  ÉRTÉKELÉS: 6

  Képzeld én 5 éve végeztem el a mesterszakot is, jól tanultam, mégsem találtam egy rendes munkahelyet itthon. Voltam a kormánygyárban, mert csak oda keresnek jellemzően mindig munkaerőt a börzéken, allergiát kaptam ott a vegyi anyagokra, ami máig megmaradt, ott kellett hagyjam. Szezonálisan árultam fagylaltot a tűző napon, kürtőskalácsot télen fűtetlen bódékban agyonfázva. De végzettségemnek megfelelő munkát nem találtam azóta sem. Pedig voltam több versenyvizsgán sok helyen, de oda csak ismeretséggel lehet bekerülni, hiába tanulsz jól. Felvették sok esetben helyettem és más egyetemet járt társaimmal szemben az olyan ismerősöket, akik egyetemet sem végeztek. Csak ilyen aljamunkákra lehet nálunk menni, diplomát direkt nem kérik, hogy necalificatnak vegyenek fel minimálbérért. Csak azért vagyok kénytelen ilyen aljamunkákat elvállalni, mert többre nem keresnek tanult embereket itthon, valamiből ki kell fizetni a havi számlákat, beteg szüleim gyógyszereit és a törlesztő részletet. Ha lejár az éppen szezonális munkám akkor azt mondják, hogy munkakerülő vagyok, miért nem dolgozok. Pedig akkor is javában keresem az új munkát, nem azért, mert egyhelyben nem tudnék megállapodni. Rosszul látja azt, hogy modern ipar kellene ide, minél modernebb annál kevesebb munkaerőre van szüksége, az is minimálbérért túlóráztat mindenik, higyje el. Könnyű osztani az észt, akinek jó nyugdíja van vagy olyan munkahelye ahol van ideje ide kommentelni és osztani itt az észt. Hova kellene elinduljak? Netán tudna munkát adni nekem? Ha nem hidegben, fagyban kell dolgozni, ad minimálbért vagy írása alapján nagylelkűen esetleg többet is, még ma délután bemennék oda dolgozni! Ha nem találok munkát, el sem tudom képzelni miből tudom majd eltartani a családomat, télire a gázszámlát sem fogom tudni kifizetni.