Felhívás!

Beoltották a hajléktalanokat

Tegnap késõ délután, az egészségügyi-mobilegység segítségével oltották be a sepsiszentgyörgyi hajléktalanszálló menedékét, szolgáltatásait igénybe vevõ személyeket. A hajléktalanszálló vezetõje elmondta, az utcalakók örömmel fogadták az oltást, mégis utólag akadhatnak gondok.

Székely Róbert, a sepsiszentgyörgyi hajléktalanszálló vezetõje elmondta, többszöri egyeztetés után, végül tegnap délután, fél hat fele érkeztek meg a hajléktalanszállóra az oltásokat beadó egészségügyi alkalmazottak.
– Mivel mi is központként mûködünk, így vagyunk nyilvántartva – akár az öregotthonok –, ezért lehetõség nyílt arra, hogy ellátogasson hozzánk a mobilegység. A hajléktalanok minden nap délután 6 fele érkeznek hozzánk, csak ilyentájt volt értelme oltani jönni – részletezte Székely.

Az intézményvezetõ elmondta, több tucat fiolával érkeztek a szakemberek, hiszen az alkalmazottak is igényelték az oltást, és az utcalakók is örömmel fogadták a hírt, hogy elõjegyzés, családorvosi (sok esetben a hajléktalanoknak családorvosa sincs) egyeztetések nélkül megkapják a vakcinát.

– A korábban megejtett, az érkezésekkor napi rendszerességgel végzett egészségügyi vizsgálatok – például a lázmérés – továbbra is zajlik majd a szállón, hiszen az oltás nem old meg minden problémát. Aggodalom is társul az oltáshoz, hiszen az injekció után nem javallott szeszes ital fogyasztása. Ezt elmondtuk mindenkinek, de a következõ napokban azért terepen is figyelemmel kísérjük azokat, akikrõl tudjuk, hogy italoznak: attól tartunk, hogy az oltás és a túlzott alkoholfogyasztás csúnya rohamokat, durvább tüneteket is eredményezhet – összegzett Székely. 

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.